Haberler

Sabancı Vakfı, dayanışma içinde olan ve şiddete karşı eğitim alan kadınları paylaştı: Haklarını bilen kadınlar daha güçlü

"Bu projeyle kadınların hakları konusunda güçlenmeleri ve dayanışma ağları örülmesi hedefleniyor"

07 Mart 2021 16:43

Sabancı Vakfı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla paylaşılan videoda vakfın desteklediği İstanbul Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği’nin yürüttüğü 'Kız Kardeşimle Güçlüyüm' projesi anlatıldı. Kadınlar dayanışmanın ve haklarını bilmenin önemine vurgu yaptılar. 
 
Videoya Sabancı Vakfı tarafından şu not düşüldü;
 
"Eşitlik mücadelesinde tüm kadınlarla birlikteyiz ve biz #BirlikteGüçlüyüz! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. #8Mart #8MartDünyaKadınlarGünü #InternationalWomensDay
 
Desteklediğimiz İstanbul Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği’nin yürüttüğü “Kız Kardeşimle Güçlüyüm” projesinde, kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal farkındalığın artması, kadınların hakları konusunda güçlenmeleri ve dayanışma ağları örülmesi hedefleniyor.
 
Proje kapsamında Pendik ve Maltepe’de kadınlar toplumsal cinsiyet, şiddet, kent hakları, beden ve sağlık gibi konularda eğitimlere katılıyor; bireysel gelişimleri için çeşitli sanat atölyelerine dahil oluyorlar. Aynı mahallede yaşayan kadınlar, dayanışmayla güçleniyor."