Haberler

Şaban Vatan: Tanık Mürsel Küçükal, Rabia'nın durumunu gösterirken yaralandı, darp şikayetinde bulundu

15 Kasım 2019 19:17

Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünü araştırmak için Eynesil'e giden gazeteciler Canan Coşkun, Tuğba Demir, belgeselci Kazım Kızıl ve baba Şaban Vatan, davada tanık olarak dinlenen Mürsel Küçükal'a ifade değiştirme baskısı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Şaban Vatan, Twitter hesabından gözaltına alınmadan önce Mürsel Küçükal ile aralarında geçen konuşmanın videosunu paylaştı. 

Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan, "Ben oraya geldiğimde, Mürsel, eşi ve danışman Canan Hanım oradaydı. Mürsel'i, Rabia Naz'ın bulunduğu yere getirmiş, eve götürürken oradaydım ve durarak soruları sordum" dedi. 

Gazeteciler ile birlikte gözaltına alınmasına gerekçe olarak gösterilen olayı anlatan Şaban Vatan, “İfadene göre gösterir misin (Rabia Naz’ın durumunu) dedim o tabii gösteririm dedi. İfadesine göre süründüğü halini göstermeye çalıştı. Ben dahi şaşırdım. Eşi kalkmasını belirtti, eliyle onu itti, ısrarla gösterme çabası içinde oldu. Bulunduğu yere geldiğinde yer kan oldu sırt omuz kısmı kanamıştı” dedi.

Vatan, kendisinin ve gazetecilerin gözaltına alınmasına neden olan olayın çarpıtıldığını yazarak, “Kafasının arka kısmında geri sürtünürken kanamıştı. Buna rağmen 'beni darp etti' yalanını sunarak dosyayı kapatma girişimi oldu” dedi.

Rabia Naz'ı yaralı halde ilk gören ve "trafik kazası var" diyerek sağlık ekiplerine haber veren Mürsel Küçükal, 1 yıl sonra ifadesini değiştirmiş ve Rabia Naz için "sürünüyordu" iddiasında bulunmuştu.