Haberler

Sabahattin Önkibar: Mesut Yılmaz bana "Peker'de görüntülerim var, Mehmet Cengiz'le de konuşacağım" dedi

Peker cezaevinde olduğu dönemde Mehmet Cengiz'in Mesut Yılmaz için aracılık yaptığını iddia etmişti

06 Temmuz 2022 14:07

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz döneminde tutuklandığını ve Yılmaz'a ait kumarhane görüntülerinin karşılığında cezaevinden tahliye olması konusunda muhalefetin "5'li çete" diye adlandırdığı iş insanları arasında bulunan Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz'in aracı olduğunu öne sürmüştü. 

Sabahattin Önkibar, kendi Youtube kanalında Peker'in açıklamalarını teyit eden ifadeler kullandı.

Önkibar şöyle konuştu:

"Mesut Yılmaz bir gün telefon edip beni Nene Hatun Caddesi'ndeki ofisine çağırdı. 'Peker'le dostluğun var mı' diye sordu. 'Hayır' dedim. Ne oldu diye ısrar edince 'Bu adamın elinde benim oyun oynarken görüntülerim var" dedi. Kesin mi diye sorunca 'Evet kesin. Kamuran Çörtük söyledi" dedi. Düşündüm aklıma ilk geleni söyledim. Mehmet Cengiz teyzesinin oğluymuş, öyle diyorlar dedim. Mesut Yılmaz da 'Teyzesinin oğlu değilmiş ama yakınlığı varmış, onu da çağırıp konuşacağım" dedi. Peker açıklamasıydı yine anlatmayacaktım. Çünkü Mesut Yılmaz bana bunu gazeteci olarak değil, dostum, arkadaşım olarak anlatmıştı." 

Sedat Peker'den yeni iddialar: Mesut Yılmaz'ın kumar kaseti sayesinde tahliye oldum, akrabam Mehmet Cengiz aracılık etti

Peker, Deliçavuş hesabından Önkibar'ın açıklamalarıyla ilgili "Sayın savcılar, beni duyuyor musunuz? Şantaj yaptım diyorum, devrin başbakanına yaptım diyorum, Mehmet Cengiz de aracıydı diyorum. Paraların hangi akrabamızın hesabına yattığını söylüyorum. Akrabam Zafer Salman olayı doğruluyor. Bankalara neden bir yazı yazmıyorsunuz? Haricen dediklerimi doğrulayan bir çok da delil çıktı. Bunlar yetmez mi? Ben suç örgütü lideriyim. Mesut Yılmaz’ın o dönem ki en yakını olan yılların saygın gazetecisi Sabahattin abi ( Önkibar), bakın kendisi de Mesut Yılmaz’ın ağzından olayı bugün anlatmış. Soruşturmayı başlatmak için başka ne delile ihtiyacınız var, söyleyin ben vereyim" dedi.