Haberler

Doğa Koleji velilerinden İl Milli Eğitim'e dilekçe: Öğretmenlerin hakları ödensin, çocuklarımız başka okullara nakledilmesin

09 Aralık 2019 12:32

Ödenemeyen maaşları nedeniyle derslere girmeyen Doğa Koleji öğretmenlerine velilerden destek.

İstanbul Cağaloğlu'ndaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hazırladıkları dilekçeleri veren veliler yaptıkları açıklamada,"Çocuklarımız için ücretsiz, eşit, ulaşılabilir ve kaliteli eğitim hizmetini para yoluyla almaya zorlanıyoruz"  dedi.

Veliler, "Bizler çocuklarımız ve onları geleceğe hazırlayacak öğretmenlerimiz için toplandık. Amacımız sadece Doğa Koleji öğretmenlerine değil, hakkı verilmeyen tüm öğretmenlerimizin çığlığını tüm kurumlara duyurmaktır. Günümüzde bizler, alabilmemiz gereken, ücretsiz, eşit, kaliteli eğitim hizmetini parayla alma yoluna zorlanarak bu sömürü düzenini beslemeye zorlanırken, öğretmenlerimiz de güvencesiz bir şekilde çalışmaya zorlanmıştır" ifadelerini kullandı. 

Doğa koleji velileri taleplerini şöyle sıraladı:

- Eğitime devam etmekte olan kampüslerin fiziksel anlamda kullanılabilir anlamda tutulmasının sağlanması. Doğalgaz, elektrik, su ve internet gibi hizmetlerin aksatılmaması. 

- Okulların ve kampüslerin var olan şartlarda mevcut öğrenci ve öğretmenlerle devam etmesi. Başka özel okullara naklinin yapılmaması. 

- Öğretmenlerin ve çalışanların maaşlarının günü gününe ödenmesi, geriye dönük alacaklarının ödenmesi. 

  •