Haberler

New York’ta Microsoft protestosu: ICE ile iş birliği yapmanın bedeli budur

16 Eylül 2019 12:59

Cumartesi günü büyük bir kalabalık, New York’un Manhattan adasında bulunan Microsoft mağazasının önünde şirketin ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza kuruluşu (ICE) ile yaptığı iş birliğini protesto etti. Eylem sırasında 76 kişi trafiğin akışını engelledikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Microsoft’un en işlek mağazalarından biri olan 5. Cadde’deki şubenin önünde oturma eylemi düzenleyen protestocular, şirketten ICE’ın teknolojilerini kullanmalarına izin vermemelerini talep etti.

Eylemi düzenleyen “Close the Camps NYC” grubunun yöneticilerinden Beatriz Lorzano, “Bu toplumun bir ferdi olarak ABD’li şirketleri yaptıklarından sorumlu tutmak bizim görevimiz” çağrısında bulundu.

Sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntülerde protestocular “ICE ile işbirliği yapmanın bedeli budur” diye pankartlar açtığı ve bağırdığı duyuluyor.

NYPD, eylemlerde 50 erkek ve 26 kadının gözaltına alındığını açıkladı. Önünde eylem düzenlenen mağaza belirlenen saatten erken kapatıldı.

ICE son aylarda göçmenlere karşı tutumunu daha da sertleştirdi. Birçok ailenin çocuklarında zorla ayrıldığı iddia edilmişti.