Haberler

National Geographic’ten bir ilk daha; yüzlerce yavru imparator penguen 15 metrelik uçurumdan ilk atlayışlarını yapıyor

13 Nisan 2024 19:07

T24 Video

Yüzlerce imparator penguen yavrusu, Antarktika'da 15 metrelik bir uçurumdan inanç sıçraması yaparken ilk defa filme alındı. National Geographic, Whit Johnson’ın da yer aldığı ekibi tarafından kaydedilen bu nadir anları sosyal medyada paylaştı.

National Geographic'in tarafından yayınlanan görüntülerinde, yavru penguenlerin cesurca 15 metre aşağıdaki soğuk sulara dalış yaptığı anlar yer aldı. Videoda, yaklaşık 700 imparator penguen yavrusu bir uçurumun kenarında toplandığı ve altlarındaki derin suyu görmek için aşağıya baktıkları görülüyor. Yavru penguenler suya baktıkları sırada cesur bir penguenin öne çıkarak atlıyor ve su yüzeyine çıkıp yüzerek uzaklaşıyor. Görüntülerin devamında diğer penguenlerin de onu takip ederek teker teker suya daldığı anlar yer alıyor.

Antarktika'daki Ekström Buz Rafı'ndaki Atka Körfezi'ndeki sahne, James Cameron'un baş yapımcılığını üstlendiği "Penguenlerin Sırları" belgesel dizisi için Ocak 2024'te drone ile çekildi. National Geographic'e göre bu nadir olay geçmişte bilim insanları tarafından görülse de televizyon için hiç kaydedilmedi.

National Geographic görüntü yönetmeni Bertie Gregory, bu anı yakalayabilmek için yaklaşık 10.000 penguenden oluşan koloninin yanında iki ay kamp yaptı.
 
Her yıl Ocak ayında imparator penguen yavruları ilk yüzme deneyimleri için okyanusa gidiyor. Bu yavruların suyla ilk buluşmaları 15 metrelik bir atlayışla başladı.