Haberler

Müzisyenlerden konser yasaklarına gece protestosu; "Ne saat kısıtlamasını ne de yasakları kabul etmiyoruz"

28 Mayıs 2022 10:40

T24 Video Haber

Son haftalarda belediye, kaymakamlık ve valilikler tarafından konserlerin yasaklanması nedeniyle sanatçılar, müzisyenler ve vatandaşlar İstanbul Kadıköy'de buluşarak yasakları protesto ettiler.     

Müzik yasaklarına 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü konser yasaklarına karşı sosyal medyadan çağrı yaptı. Bütün müzisyenleri dün gece saat 22.00'de Kadıköy Moda sahilinde hep birlikte şarkı söylemeye davet eden çağrıda "Biz şarkılarımızı her koşulda söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Ne saat kısıtlamasını ne de yasakları kabul etmiyoruz. Gelin bu akşam halkın konserini birlikte verelim. Gitarını, kemanını, sesini al gel! Konser ve festival yasaklarına karşı birlikteyiz! Kadıköy Moda Sahili'nde hep bir ağızdan şarkılarımızı söylüyoruz" denildi. 

Bu çağrıyı gören çok sayıda müzisyen, enstrümanıyla Moda sahilinde bir araya geldi. Gece boyunca Moda sahilinde toplanan kalabalık, şarkılarla konser yasaklarını ve müzik saati uygulamasını protesto etti.

TİP İstanbul İl Örgütü'nün Twitter hesabından yapılan  paylaşımlara da şu notlar düşüldü:

"Müzikte inat ediyoruz! Baskılarınızı, yasaklarınızı, gerici zihniyetinizi reddediyoruz. SANAT YASAKLANAMAZ!" Karanlığa inat aydınlıkta, gericiliğe inat sanatta buluşacağız. SANAT YAŞAYACAK, SANATÇI YAŞAYACAK! Şarkılarımız, türkülerimiz susmayacak. Sanat kazanacak, sanatçı kazanacak, BİZ KAZANACAĞIZ!"