Haberler

Mezopotamya Ajansı muhabirlerinin tutuklanmasına tepki: 'Özgür Ülke'den geriye cesaret kaldı'

07 Aralık 2019 13:34

Gazeteciler,  İstanbul'da 29 Kasım'da Beyoğlu ilçesinde bulunan ajans bürosundan çıktıktan sonra gözaltına alınan ve daha sonra "örgüt üyesi olma" iddiasıyla tutuklanan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu için bir basın açıklaması yaptı. 

Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu'nun, 25 yıl önce bombalı saldırıya uğrayan Özgür Ülke Gazetesi anmasından önce tutuklandığına dikkat çekilen açıklamada, "Anmada konuşan Mezopotamya Kadın Gazeteciler Cemiyeti Sözcüsü Ayşe Güney, 'Özgür Ülke'den geriye cesaret kaldı' dedi. Haklıydı. Çünkü bu konuşmayı yapmasından sadece 5-6 saat önce MA muhabirleri Eser ve Topaloğlu gizli tanık ifadesine dayanılarak tutuklandı" denildi.

'Özgür Basın Emekçileri' imzasını taşıyan açıklamada Kürt medyasına yönelik saldırılara dikkat çekildi.Arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen gazeteciler "Cumartesi Anneleri'ni, yıkılan Sur'u, yok edilen Hasankeyf'i, eril ve ataerkil yargı sistemini, panzer çarptı diye ölen çocukları anlatmaya, görüntülerini kamuoyuna ulaştırmaya devam edeceğiz" dedi. 

Açıklamada ayrıca Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu'nun ardından KHK ile kapatılan eski Dicle Haber Ajansı muhabiri Yusuf Hacı Topaloğlu'nun da aynı iddia ile tutuklandığı hatırlatıldı. 

Açıklamaya DİSK-Basın İş, Can TV  yöneticileri ile Evrensel gazetesi, Yeni Yaşam gazetesi muhabirleri de destek verdi.