Haberler

Meral Akşener'in Atatürk’ün en sevdiği türkü söylenirken gözleri doldu

25 Kasım 2022 13:14

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV canlı yayınında ailesi ve evlilik hayatı ile siyasette kadın olmanın zorluklarını anlattı. Programda Atatürk'ün en sevdiği türkü söylenirken Akşener'in gözleri doldu.  

İyi Parti lideri Meral Akşener,  Fox TV'de yayınlanan "Çağla ile Yeni Bir Gün" programının canlı yayın konuğu oldu. 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında ilkokul öğretmenlerinin Akşener'le ilgili videosunun yayınlandığı programda stüdyoya gelen bir sanatçı, saz çalarak Akşener'in sevdiği türküleri seslendirdi. Akşener, programda Atatürk'ün sevdiği türkülerden Selanik Türküsü ile Neşet Ertaş'ın "Gönül Dağı" türküsünü dinledi. Akşener, programda duygusal anlar yaşadı.

Ailesinden söz eden Akşener, anne ve babasının çocuk yaşta mübadeleyle Türkiye'ye geldiğini belirterek, okumayı çok sevdiğini anlattı. Eşi ve çocuklarından bahseden Akşener, gençliğinin başındayken hayalinde evlilik olmadığını, ancak ailesiyle gittiği Kocaeli'de 18 yaşında tanıştığı eşiyle 24 yaşında evlenmeye karar verdiğini dile getirdi.

"Eşimle birbirimize karşı bir çekinmemiz yok"

Akşener, 42 yıldır evli olduğunu belirterek, şunları anlattı:

"Eşimle birbirimize karşı bir çekinmemiz yok, bu benim siyasi hayatım için müthiş bir şey. Mesela, politik bir fırsat doğdu. Benim çok istediğim bir şeydi, büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı üzerinden. Sonra çok iyi performans gösterdim ama kazanamadım. Kaybederken kazanan bir seçim oldu. Ankara'ya çağırdılar, Ankara'da bir yolculuk başlayacak. Biz birbirimize bir söz verdik, hayatımızda ne olursa paylaşacağız diye. Mesele benim eşime, onun da bana söylemediği hiçbir şey yoktur. Bakın insanlar yalan konuşur, elbette konuşur. Bizim birbirimize dair konuşmadığımız, söylemediğimiz hiçbir şey yoktur. Muhtemelen bu evliliğimizde çok önemli bir etken oldu."

"Başarılarımız hep birilerinin üzerinden alkışlanır"

Eşiyle yan yana bir fotoğrafı gösterilen Akşener, "Ben siyaset yapıyorum, erkek-kadın fark etmez binlerce insanla fotoğrafım var. Buradan eşimi kaldırmışlar, bu fotoğrafın yanına FETÖ'yü koymuşlar. O kadar hakarete, iftiraya uğradım bu süreç içerisinde. Hepsinde beni sakinleştiren kocam oldu. Diyor ki; 'Bir kadının yanından kocası kaldırılmaz." diye konuştu.

"Kadın olmak başlı başına zor"

Kadın politikacı olmanın nasıl bir duygu olduğu sorulan Akşener, kadın olmanın başlı başına zor olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet'in en büyük başarısının, eğitim yoluyla hem kadınlara hem de erkeklere fırsat eşitliği sağlamasının olduğunu vurgulayan Akşener, kadınlara karşı ön yargılara değindi.

Akşener, "Cam tavanlar, çeşitli engeller var. Mesela, siz çok güzel bir kadınsınız ama zeki bir kadınsınız. Sırf güzel olarak anılmak sizi sinir ediyordur. Sadece güzellikle anılmak, buranın çok az görülüp bu tarafın görülmesi bile başlı başına bir tacizdir. Başarılarımız hep birilerinin üzerinden alkışlanır." şeklinde konuştu.

Akşener'e, programda yapılan bir kase de hediye edildi.