Akustik 24

Melike Şahin, yeni albümü 'Merhem'i anlattı: Başı eğik bir kadın duymak istemiyorum bu albümde

Sanatçı Melike Şahin, yeni albümünü, hayatı, hüznü ve sektörü Ayşen Güven'le Akustik24'te konuştu

02 Nisan 2021 15:38

Ayşen Güven Akustik24’te, sesi ‘hüzün’ ile birlikte anılsa da her duygunun insanı müzisyen/söz yazarı Melike Şahin ile yeni albümünden, müzik sektörünün güncel durumundan, duygulardan ve ilhamlardan konuştu. Şahin, "Başı eğik bir kadın duymak istemiyorum bu albümde" dedi. 

Sanatçı yeni albümü ‘Merhem’in yolculuğunu T24’te Ayşen Güven’e anlattı. BaBaZuLa’nın vokallerinde kendisini, tarzını ve müzikal rengini yakaladığımız müzisyen, ilk solo albümü ‘Merhem’i 26 Şubat’ta yayımladı. Emre Malikler, Sabi Saltiel, Uri Brauner Kinrot, Can Güngör, Elif Dikeç, Dijf Sanders gibi bir yıldız takımının imzası olan Merhem’de Melike Şahin alışılageldik çizgisinin sınırlarında, bazen de ötesinde dans ediyor. 'Nasır' şarkısının sözlerini Mabel Matiz’le yazmaları da yıldızlar kümesinden bir not olarak ekleniyor. 

Şahin bu albümde bazen Yeşilçam sahnelerine eşlik ediyor, kimi zaman 90’lar havası estiriyor, bazen alaturka sulara giriyor, bazen de damar bir tondan geliyor. Sanatçının "Akdeniz arabesk pop" olarak tanımladığı bu rotasında Safiye Ayla, Müzeyyen Senar, Selda Bağcan, Ümmü Gülsüm ve Fairouz gibi ustalardan da esinlenmeler kulağa çalınıyor. 

"Ben hüznün vücut bulmuş haliyim"

Sanatçı, ‘Merhem’in dünyasını yaratırken her adımına dokunmuş. Söz yazarlığının yanı sıra albüm künyesinde yapımcı ve sanat yönetmeni olarak da gördüğümüz Şahin, ilk solo albümü olan ‘Merhem’in ne kadar kendinden kıymetli bir parça olduğunu hissettiriyor ve değerli insanlarla sıkı çalışmanın bir ürünü olan bu işten "Gurur duyuyorum" diye bahsediyor.

Albümde yer alan parçaların dinleyicide farklı dönemlerden ve farklı janrlardan esinlerle yarattığı hislerden bahsediyoruz. Şahin, bu füzyonun bir formül işi olmadığından ve aslında tek bir gaye ile kendiliğinden oluştuğundan bahsediyor. “Ben başı eğik bir kadın duymak istemiyorum. Acısını, yarasını karşısına alıp onunla yüzleşmiş, bu cesareti ve dürüstlüğü göstermiş bir kadın duymak istiyorum” diyerek çalışmasının ruhunu da anlatıyor aslında.

"Ben hüznün vücut bulmuş haliyim" cümlesiyle, 'Merhem’e de referans olmuş bu kuvvetli hissi de anlatıyor Melike Şahin. Şu ana kadarki çalışmalarıyla da hep hüznü yanı başında çıktıysa da karşımıza, artık başka hislerle de ortaklık kurmak istiyor. Parçalar kulaklarımızı umutsuz tınılarla değil de daha başka duygulara alan yaratmak istercesine farklı yerlerden dolduruyor. ‘Merhem’ böylelikle kendi yaralarının farkında olan herkesi iyileştirmek istiyor.

"Ben durumdan umutsuzum, biz neden bir araya gelemiyoruz?"

İçinde bulunduğumuz dönemin zorluğuna her birimiz ayrı ayrı kafa yorarken, Melike Şahin daha bütüncül sorunlara değiniyor. Müzik sektörünün hayli bocaladığı ve kayıplar verdiği şu günlerde umutsuzluğa kapılmadan üretmenin pek de mümkün olmadığından bahsederken bu durumun farkındalığına da geç eriştiğimizden yakınıyor. Tek çıkış yolunu da ancak bir araya gelirsek buluruz diyor ve “Ben durumdan umutsuzum, biz neden bir araya gelemiyoruz” diye soruyor.

Dinleyiciyle yüz yüze bakamadığımız günlerde, Melike Şahin en çok alkışların sesini özlemiş. Sanatçı ‘Merhem’ albümünün lansmanını dijital ortamdan yapacaklarının da müjdesini veriyor. Gerçek performanslar ve alkışlar için dilek tutarak kapatıyoruz söyleşiyi.

Üstelik arkada Vega’dan ‘Normal mi sence?’ çalarken...

Akustik24 yayında, ister izleyin, ister dinleyin!