Diğer

MDTistanbul sezonun son prömiyerini "Rezonans" ile yapıyor

20 Mayıs 2024 14:27

T24 Kültür-Sanat

İstanbul Devlet Opera ve Balesi-Modern Dans Topluluğu MDTistanbul, üç parçadan oluşan “Rezonans” adlı programıyla 2023-2024 sanat sezonundaki son prömiyerini 21 Mayıs akşamı Atatürk Kültür Merkezi – Tiyatro Sahnesi’nde yapıyor.

Programda, dünya prömiyerini yapacak olan, İtalyan koreograf Erika Silgoner’in “Pasion S”, MDTistanbul sanatçılarından Evrim Akyay’ın “Rutin” ve Güney Koreli koreograf Dong Kyu Kim’in MDTistanbul için 2018 yılında yarattığı “Heyecan” adlı parçaları yer alıyor.

“Pasion S”in müziği Onur Seçki ile Utku Şilliler, “Rutin”in müziği Tuluğ Tırpan ve “Heyecan”ın müziği Jiho Jang imzası taşıyor.

Gecede “rezonans” teması; titreşim, uyum ve etkileşim gibi kavramları vurgulayarak derin ve biri birinden farklı bir atmosfer yaratmayı hedefliyor. “Pasion S”, yalnızlığın karmaşık katmanlarını sorgularken, gecenin ikinci parçası “Rutin” ise özgün bir iç ritim ve akıcı fiziksel bir devinim içeriyor. Bu parçada, dijital sanatçısı Ecem Dilan Köse, 2018 yılında yaptığı “Skin II’’ adlı çalışmasını tekrar yorumlayarak eserde yer alıyor. “Heyecan”, hayatın özünü oluşturan kural ve gelenekleri beden diliyle yansıtırken, gecenin titreşimini yükseltiyor.

Erika Silgoner’in parçası “Pasion S”, İstanbul Devlet Opera ve Balesi ile İstanbul İtalyan Kültür Merkezi’nin iş birliği ile hazırlandı.

“Rezonans”, 21 Mayıs 2024 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi-Tiyatro Sahnesi’ndeki prömiyerinin ardından, 25 Mayıs 2024 tarihinde AKM Tiyatro Sahnesi’nde bir kez daha seyirciyle buluşacak.


TIKLAYIN | Beceriksiz kart zamparanın tövbesi: Falstaff

TIKLAYIN | 2065 kadınla beraber olan zamparanın ölümü: Don Giovanni

TIKLAYIN | Kader Tanrıçası Fortuna’ya: “Meyhanede olduk mu, aldırmayız altımızdaki toprağa!”

TIKLAYIN | Delirmeyi ve ölümü zarif bir biçimde anlatabilir misin ‘Giselle’?

TIKLAYIN | Bestecisini önce öldüren sonra yücelten bir opera: Carmen