Haberler

"Mağdur annesiyiz" diyen bir grup aile, AKP İstanbul İl Binası'nın önünde oturma eylemi başlattı; polis ailelere izin vermedi

16 Eylül 2019 11:02

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Sütlüce'deki İstanbul İl Binası önünde, kendini "mağdur annesi" olarak tanımlayan bir grup aile oturma eylemine başladı. 

Oturma eylemine başlayan annelerden Fatma Okka, T24'e yaptığı açıklamada, oğlunun Hava Harp Okulu öğrencisi olduğunu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında tutuklandığını söyledi. Okka, oğlunun 3 yıl 2 aydır Silivri Cezaevi'nde olduğunu ve müebbet hapis ile yargılandığını belirterek "yasal yollarla çocuğunun davasında yol alamadığını" söyledi ve "Biz de Diyarbakır'daki anneler gibi devletin kapısına geldik" dedi.

Okka, saat 1 civarında polisin kendilerine müdahale ettiğini, gözaltı olmadığını söyledi. Okka, polis ekiplerinin kendilerini takip ettiğini, İl Binası yakınlarındaki bir parkta oturmalarına müsade etmediğini belirtti.

Oturma eylemi başlatan asker yakınlarından biri de "Demir attık, İstanbul Sütlüce İl Binası'nın önünde bekliyoruz adalet gelene kadar" dedi. Bir anne ise, "Biz buradan sadece Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz, biz mağduruz; mağdur anneleriyiz bizler" diye konuştu.