Haberler

Lübnan'da WhatsApp protestoları sürüyor: “Sadece WhatsApp değil her şey için buradayız” 

Ülkede WhatsApp ve benzeri iletişim uygulamalara vergi getirilmesi olasılığı protesto ediliyor

18 Ekim 2019 11:51

Lübnan’da Whatsapp gibi iletişim ağlarına vergi getirilmesi tasarısına karşı çıkan binlerce kişi sokaklara döküldü. Güvenlik güçleri eylemcilere göz yaşartıcı gaz ile müdahale ederken göstericilerin yaktığı ateşin bir binaya sıçraması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti ve okullar tatil edildi.

Ülkede son yıllarda düzenlenen en büyük protestolardan biri olan gösteride polis ve eylemciler karşı karşıya geldi. Ülke genelinde düzenlenen protestoların yanı sıra başkent Beyrut’ta yolları kapatan eylemciler lastikleri de ateşe verdi. Beyrut’un Riyad el Sulh Meydanı’nda toplanan kalabalık, Lübnan bayraklarıyla hükümet karşıtı sloganlar attı.

“Sadece Whatsapp için değil her şey için buradayız” 
Eylemcilere müdahale etmek isteyen güvenlik güçleri, “dağılın” uyarısına karşı gelen eylemcilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. İç güvenlik yetkilileri, polis ve eylemciler arasında yaşanan çatışmada 60 polis memurunun yaralandığını açıkladı. Göstericilerin yaktığı ateşin bir binaya sıçraması sonucu ise 2 kişi hayatını kaybetti.

Beyrut’ta eylemlere katılan Cezar Shaaya, evli olduğunu ve kredi ödediğini ifade ederek, “Çalışmıyorum, bu karar tamamen bir hata” dedi.

Abdullah adlı protestocu ise “Sadece Whatsapp için değil her şey için buradayız. Benzin, gıda, ekmek, her şey” ifadesini kullandı.

Protestolar nedeniyle bugün ülkede eğitime ara verildi.