Haberler

Koç Üniversitesi öğrencilerinden kadın cinayetlerini protesto yürüyüşü: Bir kişi daha eksilmeyeceğiz

14 Ekim 2024 15:56

T24 Video

Koç Üniversiteli kadınlar ve LGBTİ+’ların öncülüğünde bir grup öğrenci kadın cinayetlerini protesto için yürüyüş düzenledi. Basın açıklaması yapan grup ardından sloganlar eşliğinde yürüdü.  “Katledilen kadınlar isyanımızdır”, “Kalanların gidenlere borcudur mücadele, “Jin, Jiyan, azadi” yazılı pankartlarla yürüyen grup daha sonra kadın cinayetleri son bulana ve 6284 uygulanana kadar seslerini yükseltmekten vazgeçmeyecekleri vurgulayarak yürüyüşlerini tamamladı.

“Koç Üniversiteli tüm kadın+lara sesleniyoruz, faili ifşala, senin için buradayız”

Grup tarafından yapılan açıklaması ise şu şekilde:

“İkbal ve Ayşenur’un katledildiği günden bu yana geçen 10 gün içinde, 14 kadın daha öldürüldü. Bu cinayetler karşısındaki sessizlik, suça ortaklıktır. Devletin tepkisizliği, 6284’ü uygulamayışı kadın cinayetlerini besleyen bir suç ortaklığıdır. Bizler, bu tepkisizliği de görüyoruz ve katledilen her kadının hesabını sormak için buradayız. Faili tanıyoruz ve üstüne yürüyoruz. Aynı anlayış, Koç Üniversitesinde de farklı biçimlerde karşımıza çıkıyor. Tacize ve istismara uğrayan öğrencilerin sesleri duyulmuyor, üstü örtülüyor. Cezasızlık ve sessizlikle bu düzen her yerde sürdürülüyor. Ancak biz susmuyoruz, mücadelemize her alanda devam ediyoruz. Koç Üniversiteli tüm kadın+lara sesleniyoruz, faili ifşala, senin için buradayız”

“Bir kişi daha eksilmeyeceğiz”

“Biz, gücümüzü eksilmeyen kadın mücadelesinden alıyoruz. Eşit ve özgür bir yaşamı kadınların, LGBTİ+’ların ve öğrencilerin ortak mücadelesiyle kuracağız. Sokaklarda katledilmediğimiz, kampüslerde tacize uğramadığımız, iş yerlerinde ayrımcılığa maruz kalmadığımız bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz. İkbal’in, Ayşenur’un, okullarda sesleri duyulmayanların ve daha nicelerinin hesabını hep birlikte soracağız. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz.”