Haberler

Kızılbük'te Sinpaş'a direnen yaşam savunucuları yeni nöbet alanına geçti: "Milli parkın işgal edildiği yeni bir kapı yaptılar; onu da kaldıracağız!"

"Bütün faaliyetlerin son gaz devam ettiğini görüyoruz"

16 Ağustos 2022 18:16

T24 Video Haber

Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Kızılbük mevkiinde yapımı devam eden Sinpaş resort otel ve devre mülk projesine karşı Marmaris Kent Konseyi, Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi, Marmaris MUCEP Meclisi nöbet eylemi başlatmıştı. Dört gün boyunca nöbet tutan Marmaris Kent Konseyi üyelerinin direnişiyle Milli Park’ın girişindeki kapı açıldı. Nöbetin 5.gününde bölgeden bildiren yaşam savunucusu, yeni nöbet alanına geçtiklerini duyurarak, "Milli parkın işgal edildiği yeni bir kapı yaptılar, onu da kaldıracağız" dedi.

Marmaris Kent Konseyi, Şinpaş'ın Kızılbük'teki inşaatıyla ilgili mahkemenin “ÇED gerekli değildir" kararını iptal etmesi üzerine Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü’ne dilekçe vermişti.

Bugün, alandan bildiren bir yaşam savunucusu; "Nöbetimizin 5. gününü tamamlamak üzereyken 450 metre mevzii kazandık. Yeni nöbet alanımıza yerleşiyoruz. Milli parkın işgal edildiği yeni bir kapı yaptılar, onu da kaldıracağız" dedi.

Mahkeme inşaatı mühürledi, inşaat sürüyor

Alandan bildiren başka bir yaşam savunucusu ise; "Bir tepe bulduk ve yukarıya çıktık. Bulunduğumuz yerden bütün faaliyetlerin son gaz devam ettiğini görüyoruz. Üçüncü bloğun arkasındaki siyah yere, dün gelen mikser beton döktü. İş makinalarının seslerini duyuyoruz" dedi.

Ne olmuştu?

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Kızılbük Koyu’nda 30 yıl önce başlatılan ve sonrasında Sinpaş GYO’ya satılan otel-devremülk projesine ilişkin mahkeme, "ÇED raporu gerekli değildir" kararını iptal etmişti.

Muğla Kızılbük’te mahkemenin ‘dur’ demesine rağmen Sinpaş’ın otel projesi inşaatına devam ettiği ortaya çıktı. Marmaris Kent Konseyi’nden Halime Şaman, “Bu talanı mutlaka durduracağız” demişti.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılması planlanan "Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk" projesi ile ilgili olarak, Muğla 3. İdare Mahkemesi'nin kararı üzerine inşaatta çalışma durdurulmuştu.

İnşaatla ilgili nöbete devam eden yaşam savunucuları bugün yeni bir nöbet alanına geçtiklerini duyurdu.

TIKLAYIN | Marmaris Kent Konseyi: Marmaris Milli Parkı'nın anahtarını Şinpaş'tan alın!

TIKLAYIN | Mahkemenin inşaatı mühürlemesine rağmen Sinpaş Marmaris'teki projesine devam ediyor; nöbet eyleminde yaşam alanı savunucuları gözaltına alındı

TIKLAYIN | Sinpaş, mahkemenin ‘dur’ demesine rağmen inşaata devam ediyor

TIKLAYIN | Mahkeme, Sinpaş'ın Kızılbük projesine dair verilen 'ÇED gerekli değildir' kararını iptal etti

TIKLAYIN | Marmaris Kent Konseyi'nden Şinpaş'ın Kızılbük'teki inşaatı önünde protesto: "Tüm derdimiz kanunların uygulanması"

TIKLAYIN | “Sinpaş/Kızılbük inşaatı için dinamit kullanılıyor, hafriyat denize boşaltılıyor ama hiçbir kurum ‘dur’ diyemiyor”