Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'mektup' tepkisi: Çıkıp aslan kesilmesini beklerdik, yalayıp yuttular

22 Ekim 2019 18:52

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektuba tepki verilmemesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu "Bu mektubu nasıl hazmettiler? Nasıl içlerine sindirdiler? Hangi kozlar var Amerikan'ın elindeki bunu yalayıp yuttular?" diye tepki gösterdi.

Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın "Ben Trump'la görüşürüm heyetle görüşmem" sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu; "Masaya oturdu, PYD ile bütün görüşmeler aktarıldı, bu arada "Senin mal varlığını araştıracağız" diyerek sopa gösterildi" dedi. 

Erdoğan'ın "Ey Trump!", "Ey Amerika!" çıkışlarını hatırlatan Kılıçdaroğlu "Çıkıp aslan kesilmesini beklerdik. "Ey Trump, araştırmazsan namertsin" diyecekti. "Araştırmazsan namertsin, ben hesap vereceksem Türkiye'ye hesap veririm" diyecekti. Bunu söylemedi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir mektup gelmemiştir. Bizi bu kadar aşağılayan bir mektup gelmemiştir. Johnson'ın mektubuna İnönü'nün verdiği cevabı hatırlıyorsunuz" sözlerini kaydetti.