Haberler

KHK'lı Cemal Yıldırım'ın 'işimi geri istiyorum' eylemine yine izin yok: Yıldırım gözaltına alındı

21 Kasım 2019 13:05

Ankara'daki Güven Park'ta 'işimi geri istiyorum' eylemi yapmak isteyen KHK'lı Cemal Yıldırım yine gözaltına alındı. Yıldırım, gözaltına alınmasının videosunu Twitter hesabında paylaşarak 'KHK'lar ile bizlerden çaldıklarınızı geri alacağız' diyerek Güven Park'a çıktım bugün. Hem de hepsini teker teker geri alacağız, anamızın ak sütü gibi bizim olanı. Ya yeni bir yol yaparak ya da yeni bir yol açarak ama mutlaka alacağız. Desteğe gelen Mahmut Konuk ile yine alındık" ifadelerini kullandı. 

Yıldırım'ın dün (20 Kasım) Sakarya Caddesi'nde yaptığı eyleme de izin verilmemiş ve gözaltına alınmıştı. Cemal Yıldırım, yarın da daha önce eylem yapmasına izin verilmeyen Ankara AKP İl Başkanlığı binası önünde eylem yapacak.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 677 sayılı KHK ile Maliye Bakanlığı Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü’nden ihraç edilen Yıldırım, Ankara AKP İl Başkanlığı binası ve birçok kurum önünde yapmak istediği 'işimi geri istiyorum' eylemi nedeniyle defalarca gözaltına alınmıştı. Yıldırım, geçtiğimiz hafta yaptığı 10 günlük açlık grevinde de toplamda 5 kez gözaltına alınmıştı.