Haberler

KHK'lı Cemal Yıldırım'ın eylemine izin verilmedi: Yıldırım ve destek veren 4 kişi daha gözaltına alındı

12 Aralık 2019 16:17

KHK'lı Cemal Yıldırım, Ankara Güvenpark'ta oturma eylemi ve basın açıklaması yapmak için gittiği Ankara Güvenpark'ta gözaltına alındı. Parka ulaştığı an gözaltına alındığını belirten Yıldırım'la birlikte eylemin çekimini yapmaya çalışan 2 kişi, müebbet hapis cezası alan Harbiyeli öğrenci Taha Furkan Çetinkaya'nın annesi Melek Çetinkaya ve KHK'lı Mahmut Konuk'la birlikte toplamda 5 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan Cemal Yıldırım, Mahmut Konuk, Melek Çetinkaya, İbrahim İlhan ve Semih Karaoğlu 'Kabahatler Kanunu' kapsamında 320 TL para cezası kesildikten sonra serbest bırakıldı.   

Cemal Yıldırım, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla 12 Aralık saat 12.00'de 'siyah kurdele' Güvenpark'ta 'siyah kurdele' takarak eylem yapacağını ve KHK ile işinden ihraç edilen insanları 1 günlüğüne profil resimlerini siyah kurdele ile değiştirmesi çağrısında bulunmuştu. Basın açıklaması yapılmasına izin verilmeyen Yıldırım'a sosyal medyada KHK platformaları ve birçok KHK'lı destek verdi. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 677 sayılı KHK ile Maliye Bakanlığı Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü’nden ihraç edilen Yıldırım, Ankara AKP İl Başkanlığı binası ve birçok kurum önünde ve kamusal alanda 'işimi geri istiyorum' eylemi yapmak istemiş, defalarca gözaltına alınmıştı.