Haberler

KHK'lı Cemal Yıldırım, eyleminin 5. gününde AKP binasının bulunduğu sokağa ulaşamadan yine gözaltına alındı

20 Eylül 2019 12:17

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 677 sayılı KHK ile Maliye Bakanlığı Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü’nden ihraç edilen ve Ankara'da AKP il binası önünde 4 gündür oturma eylemi yapmaya çalışan ve her defasında gözaltına alınan Cemal Yıldırım, bugün de gözaltına alındı. 

Eylemi öncesi bir parkta açıklama yapan Yıldırım, "AKP binası önüne gelmemin nedeni, AKP'nin iki yüzlülüğünü göstermekti. Şu an etrafımızda çok kalabalık bir polis ekibi var. Ciddi bir biçimde AKP  insanları 'sizi tutuklatırız' diyerek tehdit ediyor. Demek ki hak arayan insanları yargıya talimat vererek tutuklattırabiliyorsunuz. Ben işten atıldığımda hakkımda herhangi bir dava olmamasına rağmen, 2 yıl sonra örgüt üyeliğinden adıma dava açtılar. AKP'nin nasıl bir süreç takip ettiğinin en açık göstergesi bu. Biz hakkımızı aradıkça onlar bize terörist muamelesi yapıyorlar. Hakkımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu. 

Cemal Yıldırım, eylemini riske atmamak için açıklamayı kısa tuttuğunu ifade ederek eylem yapmak amacıyla AKP binasının olduğu sokağa giderken gözaltına alındı. Yıldırım'la birlikte, KHK'lı Mahmut Konuk, Emekçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanı Sanem Deniz Kural da polis tarafından gözaltına alındı.