Haberler

Kayıp yakınları isyan etti: Merve Ateş nerede, neden komisyon kurmuyorsunuz?

03 Şubat 2024 10:43

Gökçer Tahincioğlu, Özgür Zeren

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yüzlerce insan 6 Şubat’ta ortadan kaybolan yakınlarının akıbetini öğrenemedi. Depremin yıldönümünde başta Antakya olmak üzere depremin vurduğu kentlerdeki kayıp yakınlarının en büyük isteği TBMM’de bu konuda bir komisyon oluşturulması. O kayıplardan biri de Merve Ateş (26).

İskenderun’da anne ve babasının yaşamını kaybettiği binadan yaralı olarak çıkartılan Ateş, hastaneye götürüldü. Burada sadece bacağında kırık olduğu anlaşıldı. Bacağı alçıya alındıktan bir süre sonra helikopterle bir başka kente sevk edilmek üzere ambulansa bindirilen Ateş, ortadan kayboldu. Ateş’in yakınları bir yıldır her yerde genç kızın izini arıyor.

Merve Ateş’in akrabası Mustafa Karaçay, “Bacağını alçıya alan doktor başka bir sıkıntısının olmadığını söyledi. Akrabalarımız hastanede yanındaydı. Sonra ambulansa bindirmişler ve helikoptere götüreceklerini söylemişler. O günden bu yana hiçbir haber yok. Sağlık Bakanlığı, emniyet bazen bizi arayıp soruyor ‘buldunuz mu’ diye. Biz nasıl bulacağız? Buradan devlet büyüklerine sesleniyorum. Lütfen bir komisyon kurun. Lütfen bize yardım edin” dedi.