Haberler

Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Kesen: Bu sistem Kürt halkının seçilmişlerinden özür dileyecek

21 Ekim 2019 16:22

HDP'li belediyelere yönelik gözaltıların protesto edilmesine yönelik basın açıklamasında konuşan Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Davut Kesen, kayyum atamalarının ve belediye binasında yapılan aramaların hukusuz söyledi.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz, Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Ayaz ve Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanı Rojda Nazlıer’in gözaltına alınması ve belediyelere baskın yapılmasına ilişkin Kayapınar Belediyesi önünde yapmak istediği basın açıklaması polis tarafından engellendi. Uzun süren gerginlik ve müdahalenin ardından açıklama HDP Kayapınar ilçe binasında gerçekleştirildi. 

Kayyum atamalarının halkın iradesine saldırı olduğunu ifade eden Kesen, “Ellerinden gelse siyaset yapmamıza da izin vermeyecekler ancak halkımız da partimiz de arkadaşlarımız da gösterdi ki irademizi kıramayacaklar” dedi.

Belediyelere zorla kayyum atanmasının halkın iradesini temsil etmediğini ifade eden Kesen, kayyum atamalarının sonuçsuz kalacağını daha önceki seçim sonuçlarından da bunun anlaşılması gerektiğini söyledi.

Kesen "3 yıl önce yine kayyum gelmişti ve 31 Mart’taki seçimlerde halk AKP'yi sandığa gömdü. Mevcut sistem intikamcı bir güçle yaklaşılıyor. Hukuksuz bir tarzda belediye içinde aramalar yapıldı. Belediye abluka altında, halkın direnci bu ablukayı yıkacaktır. Halk her zaman olduğu gibi partisine, belediyesine sahip çıkacaktır. Bu sistem Kürt halkının seçilmişlerinden özür dileyecek" diye konuştu.