Haberler

Kartal Meydanı'nda 1 Eylül Barış Günü mitingi

01 Eylül 2019 13:31

Emek Barış ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla yapılan 1 Eylül Barış Mitingi 13.00'da İstanbul Kartal’da başladı. Mitingde, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Alper Taş da yer alıyor. Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı mitingin, 17.00'ye kadar sürmesi planlanıyor.

Miting alanında, "Kayyım darbedir", "Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz", "Kadın cinayetlerine, doğa katliamlarına ve kayyımlara karşı omuz omuza" gibi pankartlar yer alıyor. 

Ahmet Türk'ten barış mitingine mesaj

Hakkında açılan bir davadan dolayı imza vermek zorunda olduğu için Barış Mitingi'ne katılamayan ve yerine kayyım atanarak görevinden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, eyleme mesaj gönderdi. Ahmet Türk'ün mitinge gönderdiği mesaj da, "Barış; adalet, eşitlik ve özgürlükle gelecek. İradesine sahip çıkan, kayyımlara teslim etmeyen halkın kararlılığı, örgütlü duruşu ve mücadelesiyle gelecek. Hem ülkemizde hem de bölgemizde çatışma ve savaşa karşı barışı örgütleyeceğiz. Bu vesileyle 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun"  ifadelerine yer verdi.