Haberler

Kadın hakları konusunda farkındalık yaratmak için 'Süslü Kadınlar' bisiklete bindi

22 Eylül 2019 17:48

Van'da 50 kadın, 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliği kapsamında bir araya gelerek, 10 kilometre bisiklet sürdü. Hem çevre bilinci hem de kadın hakları için farkındalık yaratmak amacıyla yapılan etkinliğin ardından grup, halay çekip, şarkı söyledi.

Van'da kent merkezindeki Musa Anter Parkı'nda Bisiklet Antrenörü Kader Cin'in öncülüğünde, 50 kadın, 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliği için bir araya geldi. Süsledikleri bisikletleriyle 'Egzoz kokusuna karşı çiçek kokusu' sloganıyla farkındalık yaratmak için bir araya gelen kadınlar, caddeden yola çıkıp, 10 kilometre pedal çevirdi. 50 kişilik grubun bisikletleriyle geçtiği yollar trafiğe kapatılırken, tur İskele Caddesi'ndeki Kale yolunda son buldu. Polisler araçlarla etkinlik süresince 50 kadına eskortluk etti. Kadınlar, bisiklet turlarını def çalıp, şarkılar söyleyerek ve halay çekerek sonlandırdı.

'Süslü Kadınlar Bisiklet' turu etkinliğinin öncülüğünü yapan Bisiklet Antrenörü Kader Cin, bu etkinliğin Türkiye ve dünyada 115 şehirde eş zamanlı yapıldığını söyledi.