Haberler

İzmir'deki patlama: Tanık olanlar yaşananları anlattı

01 Temmuz 2024 13:08

T24 Video

İzmir'in Torbalı ilçesinde meydana gelen ve 5 kişinin ölümü 63 kişinin de yaralanmasına neden olan patlama sırasında evlerinde ya da olay yakınında bulunan vatandaşlar, yaşadıklarını anlattı.

Patlamanın olduğu caddede evi bulunan Çiğdem Akdemir, çok şiddetli bir sarsıntı yaşadıklarını ve ilk başta ne olduğunu anlamadıklarını söyledi.

Dışarı nasıl çıktıklarını bilmediklerini belirten Akdemir, "Sadece kapıdan çıktığımızı hatırlıyoruz. Çıktığımızda her yer cam parçalarıyla doluydu. Ayağımıza terliği alıp koştura koştura çıktık. Patlama hemen dibimizde oldu. Bizim ev havaya kalktı resmen. O kadar şiddetliydi. O insanları öyle görmek çok kötüydü." diye konuştu.

İzmir'deki patlama: Tanık olanlar yaşananları anlattı

Evde kalan kedileri "Duman"ın AFAD ekiplerinin yardımıyla bugün daireden çıkarıldığını dile getiren Akdemir, "Dün geceden beri aklım ondaydı. Biz çıkarken saklandığı için bulamamıştık. Yetkililer ve eşim binaya girerek kedimizi aldı. Çok mutlu olduk. Teşekkür ediyorum." dedi.

Evi hasar gören Erdal Hayta da patlamadan önce ekmek almak için aşağı indiğini, döndüğü sırada çok yüksek bir sesle adeta ayaklarının yerden kesildiğini aktardı.

Sesle birlikte balkona koştuğunu anlatan Hayta, "Her taraf tozdu. Apar topar eşimle aşağıya indik, yaralıları gördük. Dün gece evde kalamadık. Bugün sabah geldik. AFAD ve jandarmayla eve girip ilaçlarımı alıp geri çıktım." ifadelerini kullandı.

İzmir'deki patlama: Tanık olanlar yaşananları anlattı

Ülkü Türe ise olay anında sokakta olduğunu, yüksek sesle patlamanın olduğu yerden karşı binaya bir şeylerin çarptığını, sonra da rüzgar gibi gelip evlerin camlarını kırdığını belirtti.

Kendi evinin uzak olmasına rağmen hasar aldığını aktaran Türe, ölü ve yaralılara çok üzüldüklerini, hala şokun etkisinden çıkamadıklarını aktardı.

Patlama anında 7 yaşındaki oğluyla evde olan Ayşe Çiftçi de basınçla ayaklarının yerden kesildiğini ve camlarının patladığını anlattı.

Aşağıya inip inmeme konusunda bir türlü karar veremediğini söyleyen Çiftçi, "Olaydan sonra oğlum şoka girdi. Arkadaşlar geldi çıkardılar bizi evden. Aşağıya indiğimizde mahşer yeri gibiydi. Oğlumu, gözlerini kapatarak çıkardım. İnşallah yaralarımızı saracağız. Oğlum çok etkilendi." dedi.

İzmir'deki patlama: Tanık olanlar yaşananları anlattı

Olay

Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde dün bir iş yerinde meydana gelen patlamada 5 kişi hayatını kaybetmiş, 63 kişi yaralanmıştı. Soruşturma kapsamında iş yeri sahibi ile patlamadan bir gün önce tüpü değiştirdiği belirtilen 1 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

Patlamanın ardından hasar tespit çalışmaları başlatıldı

İzmir'in Torbalı ilçesinde şırdancı olarak işletilen bir restoranda sanayi tipi tüpün patlaması sonucu 5 kişi hayatını kaybettiği, 63 kişi ise yaralandığı olayda, hasar tespit çalışmalarına başlandı. Öte yandan patlamanın ardından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan tüpü değiştirdiği ileri sürülen M.K. ile işletme sahibi G.K.'nin ise polisteki işlemleri sürüyor.

İzmir'deki patlama: Tanık olanlar yaşananları anlattı

Ayrancılar Mahallesi, Barış Manço Caddesi'nde şırdan satışı yapılan iş yerinde, dün saat 15.00 sıralarında patlama oldu. Patlamada Ruken Çağur (31), Evin Aslan (36), kardeşi Birgül Sarsılmaz (44), Havin Ergin (17) ve Dilek Bağ (24) yaşamlarını kaybetti, 63 kişi de yaralandı. Patlamanın yaşandığı bina ile çevredeki 10 binada hasar oluştu. Tüpün patladığı binada ciddi hasar oluşurken, diğerlerinde cam kırıkları ve çerçevelerde zarar oluştu. İhbar üzerine olay yerine adrese jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Durumu hafif olan yaralılardan bazıları kendi imkanlarıyla hastaneye gitti, diğerleri ise gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Patlamanın olduğu bölgede semt pazarı kuruluyor olması nedeniyle etkilenenlerin fazla olduğu bildirildi.

Hasar tespit çalışmalarına başlandı

Olayın ardından restoranda bulunan sanayi tipi tüplere ve iş yerindeki ocağa incelenmek üzere jandarma tarafından el konuldu. Bugün sabah saatlerinden itibaren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı ekipler tarafından olay yerindeki hasar gören bina ve iş yerlerinde hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Gözaltındaki iki kişinin işlemleri sürüyor

Görevlendirilen iki müfettiş tarafından yürütülen soruşturma ise sürüyor. Patlamanın ardından gözaltına alınan sanayi tüpünü değiştirdiği öne sürülen tüpçü M.K. ile Menderes ilçesinde yakalanan işletme sahibi G.K.'nin ise jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. AFAD ekipleri ile jandarma ekiplerinin de olay yerindeki çalışmaları sürüyor. (DHA)