Diğer

İstasyon Dergi” 3. yaşını "Yüzyılın aydınlık yüzlerine" verdiği ödüllerle kutladı

14 Ocak 2024 11:06

T24 Kültür-Sanat

Maltepe belediyesi tarafından çıkarılan İstasyon Dergi 3. yılını “Yüzyılın Aydınlık Yüzleri” ödül töreni ile kutladı.

Bu yıl 3. yaşını kutlayan Maltepe Belediyesi tarafından çıkarılan, ortak kültür mirasımızın bir parçası olmak amacıyla yayın hayatını sürdüren kültür ve sanat dergisi İstasyon, Cumhuriyet Yüzyılının Aydınlık Yüzlerine ödüllerini verdi.

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ev sahipliği yaparken gecenin sunuculuğunu Yetkin Dikinciler ve Ayşen Şahin birlikte paylaştı.

Geceye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra birçok değerli sanatçı, şair, yazar ve müzisyenler katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşmasında, “Maalesef son yıllarda ısrarla izlenen yanlış bir kısım ekonomik politikalarla ülkece fakirleşiyoruz ama bu fakirliğin yanı sıra kültür-sanat alanında da fakirleşiyoruz. Tabii kültür-sanat sahası ülkemizdeki adalet, özgürlük atmosferinden, yaşamsal kaynakları oluşturan pozitif unsurların azalmasından etkileniyor. Bu koşullara üretmeye ve insanlarımızı çağdaş, aydınlanmacı ve iyi duygularla buluşturan sanatçılarımıza minnet duyuyorum. Zülfü ağabey de hatırlattı, önümüze bakarak yolumuza devam edeceğiz. Yolu açık olsun Cumhuriyetimizin, dergimizin. Elinize sağlık sayın Ali Kılıç Başkanım” ifadelerine yer verdi.

Maltepe İstasyonu’nda yolculuğuna başlayan İstasyon Dergi, “Cumhuriyet Uzun Bir Yolculuktur” inancıyla yol çıktı. Derginin “Yüzyılın Aydınlık Yüzü” olarak ödüllendirdiği isimler ise şöyle: Zülfü Livaneli, İpek Nisa Göker, Ioanna Kuçuradi, Ayşe Kulin, Metin Akpınar, Metin Kemal Kahraman, Zeynep Oral, Nükhet Duru, Ahmet Ümit, Yaşar Seyhan, Ataol Behramoğlu , Serhan Asker, Şükrü Erbaş, Nebil Özgentürk, Hale Soygazi , Halil Ergün, Sinan Meydan , Sunay Akın , Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Süleyman Saim Tekcan , Nevzat Çelik.

Cumhuriyetin 100. Yılının geride bırakıldığı şu günlerde duygu, düşünce ve vizyonlarıyla Türkiye’ye yön veren rol modellerinin ödüllerini aldıkları gecede seyirciler ödül sahiplerini  ayakta alkışladı.

Gecede Ferhat Livaneli konseri ise, 9 askerin şehit olduğu ve 4 yaralı askerimizin bulunduğu haberi üzerine iptal edildi.

İstasyon Dergi hakkında

“İstasyon Dergi” üç yıl önce, Maltepe Belediyesi bünyesinde yayın hayatına başladı.

Maltepe Belediyesi İstasyon Dergi ortak kültür mirasımızın bir parçası olmak amacıyla başladığı yayınlarını, ilk sayısından itibaren herkesin kolaylıkla kültür ve sanata ulaşmasının bir ihtiyaç olduğu bilinciyle ücretsiz olarak basılı, dijital ve sesli olarak sunuyor.

İstasyon dergi “Cumhuriyet Uzun Bir Yolculuktur” diyen İstasyon Dergi, üçüncü yaşını Yüzyılın Aydınlık Yüzleri ödül töreniyle kutladı.

Derginin yazar kadrosunda;  Zülfü Livaneli, Ataol Behramoğlu, Şükrü Erbaş, Haydar Ergülen, Pelin Batu, Ahmet Telli, Nasuh Mahruki, Kürşat Başar, Ayşe Kulin, Kaan Murat Yanık, Barış İnce, Dilek Neşe Açıker, Derya Erkenci, Bircan Usallı Şilan, Yaşar Seyman, Şeyhmus Diken, Betül Dünder, Nurten Geroğlu, Nebahat Ayhan, Demet Cengiz, Hilal Solmaz, Gülşen İşeri, Deniz Özen Başaran ve Ulaş Geroğlu yer alıyor.