Haberler

İstanbul'da 15 yaşındaki çocuğun göçmenlerden kaçarken trafik kazasında öldüğü iddiası üzerine vatandaşlar yürüyüş yaptı

12 Haziran 2022 16:00

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde, 15 yaşındaki bir çocuğun Afgan göçmenlerden kaçarken araba çarpması sonucu hayatını kaybettiği iddiası üzerinde vatandaşlar “Ülkede yabancı istemiyoruz” sloganı atarak yürüyüş yaptı. İstanbul Valiliği, olaya sebebiyet verdiği iddia edilen yabancı uyruklu şüphelinin tutuklandığını ve konuyla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini duyurdu.

İddiaya göre; Ataşehir’e bağlı Yenisahra mahallesinde, Afgan göçmenlerden kaçan 15 yaşındaki bir çocuk, dün araba çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Mahalle sakinleri, dün gece saatlerinde olayı protesto etti. Vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde, çok sayıda kişinin “Ülkede yabancı istemiyoruz” sloganı atarak yürüdüğü görüldü.

İstanbul Valiliği ise olayla ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ataşehir ilçemizde dün meydana gelen trafik kazası neticesinde, ‘taksirle öldürme’ olayı ile ilgili olarak iki şüpheli şahıs yakalanmıştır. Kazayla ilgili olarak, trafik kazasını yapan bir şahıs adli kontrolle serbest bırakılmış, olaya sebebiyet veren yabancı uyruklu bir şahıs ise tutuklanmıştır. Daha sonra bölgede yapılan çalışmalarda, olayla ilgili olduğu değerlendirilen şahıslar güvenlik görevlilerimizce yakalanarak, ilgili işlemler yapılmak üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir. Konuyla ilgili başlatılan soruşturma devam etmektedir." 

Ataşehir Kaymakamlığı'nın olayla ilgili yaptığı basın açıklaması ise şu şekilde:

"İlçemizde dün yaşanan elim bir trafik kazası sonucu Selahattin Çelik adındaki bir evladımız hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden evladımızın acılı annesi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce,
müşteki sıfatıyla Polis Merkezi Amirliğine davet edilmiş ve burada yapılan işlemlerin ardından
evine ulaştırılmıştır. Kaymakamımız tarafından evinde ziyaret edilen anneye taziye sunularak Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile telefon görüşmesi sağlanmıştır. Sayın Bakanımız yaptıkları telefon görüşmesinde acılı anneye olaydan duydukları üzüntüyü belirterek taziyelerini bildirmişlerdir. Bir sosyal medya hesabından yapılan “Bilgi almak için polis merkezine giden anne ve avukatlarının içeriye  alınmadığı” iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Olaydan duyduğumuz üzüntüyü belirtiyor, hayatını kaybeden evladımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz." (ANKA)