Haberler

İMECE’nin fırlatılaması iptal edilince Bakan Akar'dan Mustafa Varank'a 'komplo' sorusu

14 Nisan 2023 12:13

Olumsuz hava şartları nedeniyle ikinci kez fırlatılması ertelenen İMECE için tören alanında bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a "Burada şimdi komplo düşünebilir miyiz" diye sordu. Varank, böyle bir şeyin olmayacağını söylerken yaşanan bu diyalog ekranlara yansıdı.

Türkiye’de geliştirildiği belirtilen İMECE uydusunu ABD merkezli Space X firması uzaya fırlatılacaktı. Yakıt dolumu tamamlanmak üzereyken uydunun fırlatılması hava muhalefeti nedeniyle fırlatılışa son 27 saniye kala iptal edildi. Uydunun rüzgar nedeniyle fırlatılamadığı belirtildi. Bu, uydunun üçüncü fırlatma denemesiydi. 

Bakan Akar'dan 'komplo' sorusu

Ankara'da bulunan TÜBİTAK UZAY'ın yer takip istasyonunda fırlatmayı takip eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, fırlatmanın son 27 saniye kala iptal edilmesine şaşırdı.

Salonda büyük bir hayal kırıklığı yaşanırken Akar ve Varank arasındaki diyalog da ekranlara yansıdı. Bakan Varank'ın kulağına eğilen Hulusi Akar, "Burada şimdi komplo düşünebilir miyiz?" diye sordu. Varank, böyle bir şeyin olmayacağını söylerken yaşanan bu diyalog ekranlara yansıdı.

TIKLAYIN | Türkiye'nin görüntüleme uydusu İMECE'nin uzaya fırlatılması ertelendi