Haberler

İmamoğlu-Yıldırım karşılaşmasını Yoğurtçu Parkı’nda izleyen Kadıköylüler, tarihi düelloyu nasıl buldu?

17 Haziran 2019 16:42

T24
Gülce Tokyol & Gonca Tokyol

Yüksel Seçim Kurulu’nun kararıyla yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için yarışan iki aday pazar akşamı karşı karşıya geldi. Cumhur İttifakı'nın AKP'li adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Ekrem İmamoğlu’nun, birbirinin ve moderatör İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladığı yayını sadece İstanbullular değil; Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar da izledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CH) oy kalelerinden biri olarak görülen Kadıköy’de de vatandaşlar ortak yayını izlemek için Yoğurtçu Parkı’nda bir araya geldi. Büyük bir bölümü İmamoğlu destekçisi olsa da; T24’e konuşan Kadıköylülere göre tartışma tatmin edicilikten ve beklentileri karşılamaktan uzaktı.
Gezi Parkı protestoları sonrasında başlayan ‘mahalle forumları’ döneminde de Yoğurtçu Parkı’nda olan bir Kadıköylü, canlı yayınlanan tartışmanın ülkenin demokrasi kültürüne olumlu yönden katkı koyduğunu söylerken; çok sayıda vatandaş ise ortak canlı yayının ‘bekledikleri gibi’ olmadığını ifade etti.

T24’e konuşan Kadıköylülerden biri, “İki tarafın da birbirini idare ettiği bir oturum gibi oldu; halkın cevabını beklediği sorular cevaplanmadı” derken; bir İmamoğlu destekçisi de “Yapacaklarından ziyade öncekiler konuşuldu; sonuçta bize göre biz haklıyız, onlara göre onlar haklı ama yapacaklarını anlatsalar daha güzel olurdu” diye konuştu.