Haberler

İmamoğlu, 'ücretsiz süt' projesini hayata geçti: İBB, ihtiyaç sahibi ailelere süt dağıtacak

Proje kapsamında ilk etapta, İstanbul genelinde aylık 750 bin litrelik süt dağıtılması hedefleniyor

15 Ekim 2019 17:10

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran'daki seçim vaatlerinden biri olan 'ücretsiz süt' projesini hayata geçirdi. İmamoğlu projeyi "Çünkü süt her çocuğun hakkı" cümlesi ile duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde yarın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek törenle, projenin tanıtımı yapılacak ve ihtiyaç sahibi ailelere halk süt dağıtımına başlanacak.

Proje kapsamında ilk etapta, İstanbul genelinde aylık 750 bin litrelik süt dağıtılması hedefleniyor.

İmamoğlu'nun seçim vaatleri arasında bulunan Halk Süt projesi hayata geçiyor. Proje kapsamında, ilk etapta İstanbul genelinde aylık 750 bin litre süt dağıtılacak. Bu hizmetten İBB'den sosyal destek alan ailelerin 3-6 yaş arasındaki çocukları yararlanabilecek.

Haftada çocuk başına 2 litre süt verilecek. Bir litrelik UHT sütler ailelere çocuk sayısına göre aylık ya da 15 günlük süreler içerisinde teslim edilecek. Dağıtımlar ise İBB ekipleri tarafından gerçekleştirilecek.

Uygulama sırasında ihtiyaç sahibi yeni aileler de tespit edilerek sisteme dahil edilecek. İBB, proje için tecrübesi ve güvenilirliğiyle bilinen Tire Süt Kooperatifi ile sözleşme imzaladı. 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde gerçekleşecek “Halk Süt Lansmanı ve Dağıtım Töreni” İmamoğlu'nun katılımı ile İBB Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde gerçekleştirilecek.