Haberler

Soylu'nun, "Çöpleri bile toplayamıyor" sözlerine İmamoğlu'ndan yanıt: "Çöpleri ilçe belediyelerinin topladığını dahi bilmiyor"

16 Aralık 2022 16:33

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "çöpleri bile toplayamıyor" sözlerine, "Çöpleri ilçe belediyelerinin topladığını dahi bilmiyor. Göreve başlarken bu konularda tek bir kitap okumadığını söylemişti. 3-5 ayı kaldı, hâlâ okumamaya devam ediyor" yanıtını verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli’de gerçekleşen Halaskar Gençlik ve Yaşam Merkezi Temel Atma Töreni'nden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası alması ile ilgili kararı 'bir kısım hatalar ve eksiklikler' nedeniyle istinafa götüren savcı Furkan Okudan’a ilişkin olarak, Bu saatten sonra kendisinden doğruyu beklemek hayalcilik olur” açıklamasını yaptı.

Bakan Soylu’ya yanıt

Gazeteciler İmamoğlu'na Süleyman Soylu'nun kararla ilgili "Yargıya saygı duymak lazım, süreci etkilemeye çalışıyorlar, biz yapsak çarmıha gererlerdi' sözünü sordu. İmamoğlu bu soruya Soylu2nun çöpleri bile toplayamıyor"  sözleri üzerinden yanıt vererek şöyle dedi:

"Sanıyorum dün bir arkadaşımın paylaşımından gördüm. Çöpleri bile toplayamıyorlar diye bir beyanı olmuş aynı konuşmasının içerisinde. Sayın İçişleri Bakanı büyükşehirlerde çöpleri ilçe belediyelerinin topladığını dahi bilmiyor."