Haberler

HDP Sözcüsü Günay Kubilay: Yarınki toplantıda sadece 'sine-i millet' konuşulmayacak

19 Kasım 2019 17:51

HDP,  son haftalarda gündeme gelen ‘sine-i millet’ tartışması hakkında kesin kararını yarın yapılacak toplantıdan sonra açıklayacak.

HDP’nin kayyum atamaları ve baskılara karşı nasıl bir tutum sergileyeceğinin belirleneceği toplantı öncesi T24 Manşet’e konuşan HDP Parti Sözcüsü Günay Kubilay, toplantıda sadece 'sine-i millet’in konuşulmayacağını söyledi.

Kubilay, toplantının içeriğine ilişkin  “31 mart ve 21 Haziran’dan sonra HDP’ye hayatın her alanında yöneltilmiş olan kapsamlı, sistemli ve çok yönlü saldırılara karşı nasıl bir mücadele yöntemi yürüteceğimizi konuşacağız” dedi.

Yarınki toplantıda HDP'ye destek veren toplumsal muhalefet güçlerinin görüşlerinin de ele alınacağını ifade eden Kubilay şöyle konuştu:

“Öneriler de var bunlardan birisi çeşitli arkadaşlarımız tarafından önerilen sine-i millet önerisi. Toplantıda başka öneriler de olacak. Ama bütün bunları konuşup tartıştıktan ve bir sonuca ulaştırdıktan sonra önümüzdeki döneme nasıl müdahale edileceğine yönelik bir tutum belgesini kamuoyuna deklare edeceğiz. Yani yarınki toplantının esas amacı tek başına bir sine-i millet tartışması yapmak değil. Esas olarak başta kayyum gaspları ve HDP’ye yönelik çok yönlü saldırıları nasıl durdurabiliriz, geriletebiliriz bunu ele alacağız. Toplantının esas amacı bu."