Haberler

HDP önündeki ailelerin eylemi 79'uncu günde devam ediyor

20 Kasım 2019 12:58

Çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden ailelerin HDP Diyarbakır İl Binası önündeki oturma eylemi 79'uncu gününde devam ediyor.

2015 yılında, askerlik için usta birliğine giderken Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kaçırılan oğulları Müslüm (24) için eşiyle birlikte oturma eylemine katılan Şevket Altındaş, "Halkın desteğini bekliyoruz. İnanıyoruz, biliyoruz onlar bizimle, lakin onları yanımızda görünce ümidimiz daha da artıyor, cesaretleniyoruz" dedi.

Baba Altındaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu üyeleri ile İçişleri Bakan Yardımcısı'nın kendileriyle görüştüğü belirterek, somut bir adım atılmasını beklediklerini söyledi.

  Altındaş, "10 gün önce Meclis İnsan Hakları Komisyonu geldi buraya, onlardan cevap bekliyoruz. İçişleri Bakan Yardımcısı da geldi, bizimle görüştü. Tatminkar bir yanıt istiyoruz. Somut bir adım atıldı mı, atıldı ise ne yapıldı? Bilgi istiyoruz. Halkın desteğini de bekliyoruz. İnanıyoruz, biliyoruz onlar bizimle, lakin onları yanımızda görünce ümidimiz daha da artıyor, cesaretleniyoruz" dedi.