Haberler

HDP'nin, Cumhurbaşkanı, milletvekilleri ve bürokratların maaşlarının asgari ücretin 3 katını geçmemesine dair önergesi AKP-MHP oyları ile reddedildi

"Cumhurbaşkanı 100 bin TL’nin üzerin de bir maaş alacak 2022 yılında ve milletvekili ödenekleri de aylık 30 bin TL’yi geçecek, bu kabul edilemez"

28 Ekim 2021 10:00

HDP tarafından Plan ve Bütçe Komisyonu’na verilen Cumhurbaşkanı, milletvekilleri ve bürokratların maaşlarının asgari ücretin 3 katını geçmemesine dair verdiği önerge reddedildi.

HDP Komisyon üyeleri Garo Paylan, Erol Katırcıoğlu ve Necdet İpekyüz tarafından önerge verildi. Önerge içeriğinde “Türkiye Büyük Millet Meclisi Bütçesi içinde bir milletvekilinin ‘Personel Giderleri’ ve ‘Sosyal Güvenlik Kurumlarının Devlet Primi Giderleri’ne ait aylık ödenek toplamı asgari ücretin üç katını geçemez” ifadeleri yer aldı.

Önerge hakkında konuşan HDP'li Paylan, "Kamu vicdanını tekrar tesis etmek için milletvekillerinin maaşlarının düşmesini de bu arada önermiyoruz, tam tersine asgari ücretin yükselmesini öneriyoruz” dedi.

Önerge üzerine söz alan HDP’li Garo Paylan, “Yurttaşlarımız büyük ekonomik sıkıntı çekiyorlar ve özellikle asgari ücretliler açlık sınırının altında bir gelire mahkûm olmuş durumdalar. Bu şartlarda, bir Cumhurbaşkanı 100 bin TL’nin üzerin de bir maaş alacak 2022 yılında ve milletvekili ödenekleri de aylık 30 bin TL’yi geçecek, bu kabul edilemez" dedi.

HDP’nin önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.