Haberler

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan cumhurbaşkanı adayı açıklaması: "Şu an en demokrat aday hangisiyse halkımız onu biliyor"

"Önümüzdeki günlerde isim bazında da deklare ederek kamuoyuyla paylaşacağız"

23 Mart 2023 09:53

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday göstermeme kararlarına rağmen hangi adayı destekleyecekleri konusunda açıklama yapmadıklarına ilişkin bir soruya, "Şu an en demokrat aday hangisiyse halkımız onu biliyor" yanıtını verdi.

Buldan, Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik partilerinin tespit ve çözüm önerilerini içeren tutum belgesini Taksim Hill Otel'de açıkladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Depremlerden sonra koşullar nedeniyle cumhurbaşkanı adayı çıkarma kararını tekrar gözden geçirmek zorunda kaldıklarını ifade eden Buldan, şöyle konuştu:

"Bu iktidarın değişimine olan inancımızı mevcut koşullar durumunda gözden geçirdik. Çünkü bu ülkeyi yönetemiyorlar. Dolayısıyla tutumumuzda bir değişiklik yaparak bu ülkeyi daha demokratik, özgürlükçü, bütün mağduriyetlere karşılık verecek bir zihniyetin yerleşmesi için tutumumuzu gözden geçirdik. Türkiye'de değişim ve dönüşümden yanayız. Adaletin ve hukukun kazanmasını istiyoruz. Dolayısıyla cumhurbaşkanı adayları içerisinde buna en uygun olan ismi destekleyeceğimizi de muhtemelen isim bazında da önümüzdeki günlerde deklare ederek kamuoyuyla paylaşacağız."