Haberler

DEVA'dan ayrılan ilçe başkanı: 20 bin kişi daha istifa edecek, yeni bir partiye geçeceğiz

26 Ekim 2023 10:10

T24 Video

DEVA Partisi Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı Halis Kahriman partisinden istifası, CHP’ye geçeceği iddiaları ve Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmeyle ilgili Gazeteci Nevşin Mengü’nün sorularını yanıtladı. Kahriman, “13 tane ilçe başkanı arkadaşımızla beraber 500 tane yönetimle beraber istifa ettik, herhangi bir siyasi partide angajmanımız yok, 18 Kasım’da da 20 bin üyenin istifasıyla, yeni bir partiye geçiş yapacağız” dedi.

Esenyurt, Zeytinburnu, Sancaktepe, Bahçelievler, Esenler, Sultanbeyli, Fatih kurucu ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle Sultangazi, Küçükçekmece, Bağcılar, Beylikdüzü ve Silivri ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin DEVA partisinden istifa etmesi üzerine siyaset çevrelerince istifa edenlerin CHP’ye geçeceği şeklinde yorumlandı.

Gazeteci Nevşin Mengü, sosyal medyadan yaptığı yayında iddiaların odağındaki Halis Kahriman’ı konuk alarak konuyla ilgili sorular sordu. Mengü’nün “CHP’ye mi geçeceksiniz sorusu” üzerine Kahriman, “Böyle bir şey söz konusu değil” diyerek Mustafa Sarıgül’ün evinde yapılan ve spekülasyonlara neden olan görüşmeyle ilgili konuştu. Kahriman, genel siyasetin ve gidişatın konuşulduğu bir görüşme yaptıklarını ve bunun gizli bir buluşma olmadığını vurguladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun neden özellikle kendisiyle görüştüğünü soran Mengü’ye Halis Kahriman, “Özellikle benimle görüşmedi, 13 tane ilçe başkanıydık, bizim ziyaretimize kendi ekibiyle beraber geldi, gizli bir görüşme değildi basına kapalı değildi” şeklinde yanıtladı. Gazeteci Mengü “DEVA Partisi’nde bir rahatsızlık var diye demek ki, ben onu anlıyorum, nedir bu rahatsızlık?" sorusuna ise Kahriman, ”Partimiz git gide demokrasiden uzaklaşınca artık bizim için de bu partide kalmanın bir anlamı kalmadığını düşündük. Biat kültürü talepleri olduğu için biz de yol haritamızı belirledik” dedi.

Kahriman, “13 tane ilçe başkanı arkadaşımızla beraber 500 tane yönetimle beraber istifa ettik, herhangi bir siyasi partide angajmanımız yok, 18 Kasım’da da 20 bin üyenin istifasıyla, yeni bir partiye geçiş yapacağız” derken Mengü’nün geçeceğiniz parti CHP mi olacak sorusunuysa yanıtsız bıraktı.