Haberler

Gökçek ailesinin kanalı Beyaz TV'de Sözcü gazetesine destek: Mahkemenin kararı FETÖ'cülere hizmet etmekten başka bir şey değil

28 Aralık 2019 17:50

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ailesinin sahibi olduğu Beyaz TV'de  “Uyan Türkiyem” programının sunucusu Tahir Sarıkaya, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile gazetenin bazı yazarları, yetkilileri ve çalışanlarına verilen hapis cezalarını “Sözcü gazetesinden ben FETÖ'cü çıkacağına zannetmiyorum arkadaşlar. Bu karar FETÖ'cülere hizmet etmekten başka hiçbir şey değildir" sözleriyle eleştirdi

Sarıkaya,"13 Mart 2008 yılında Sözcü gazetesinin bir manşeti dikkatimi çekti. Fethullah Gülen teröristinin fotoğrafını koymuşlar ve diyorlar ki 'Bu adama dokunanın canı yanıyor.' Şimdi tekrar ediyorum. Bu kararlar içime sinmiyor. Ben Sözcü gazetesinin FETÖ'cü olduğuna inanmıyorum, inanmak istemiyorum. Yargıtay'ın da bu kararı düzelteceğini düşünenlerden biriyim" ifadelerini kullandı. 

Sarıkaya, “Ben Emin Çölaşan'ı sevmem... Birbirimize zıtız ama bugün 77 yaşındaki Emin Çölaşan'a 'FETÖ'cü' demek bu ekranlarda.. Vicdanım el vermiyor. Yani Emin Çölaşan'dan FETÖ'cü çıkmaz" dedi. 

Ne olmuştu?

Sözcü gazetesine “FETÖ/PDY’ye hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım” suçundan açılan davanın 27 Aralık 2019 İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 11. duruşmasında mahkeme, yazar Emin Çölaşan‘a 3 yıl 6 ay 15 gün, yazar Necati Doğru'ya 3 yıl 6 ay 15 gün, sozcu.com.tr Yayın Yönetmeni  Mustafa Çetin'e 3 yıl 4 ay, Sözcü gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'a 3 yıl 4 ay, sozcu.com.tr Haber Koordinatörü Yücel Arı'ya 2 yıl 1 ay, muhabir Gökmen Ulu'ya 2 yıl 1 ay, muhasebe görevlisi Yonca Yücekaleli'ye 2 yıl 1 ay hapis cezası vermişti. Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay’ın dosyası ayrılırken, Mediha Olgun beraat etmişti.