Haberler

Genç aktivist Atlas Sarrafoğlu’ndan yetişkinlere: Geleceğimizi kurtarmak için ne yaptınız?

Atlas Sarrafoğlu, Küresel İklim Grevi öncesi T24'ün sorularını yanıtladı

20 Eylül 2019 08:47

Küresel İklim Grevi bugün, dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de dört bir yanında genç iklim aktivistlerinin toplanmasıyla gerçekleşecek. Türkiye’deki Friday’s for Future (Gelecek için Cuma’lar) hareketinin ilk temsilcilerinden Atlas Sarrafoğlu, dünyanın karşı karşıya olduğu iklim krizini hatırlattı. 15 Mart’tan beri iklim krizine karşı mücadelede kendi payına düşeni yaparak sesini duyuran Sarrafoğlu yetişkinlere sordu: Geleceğimizi kurtarmak için ne yaptınız?

T24’ün sorularını yanıtlayan Atlas Sarrafoğlu, iklim grevlerinde 15 Mart’tan bugüne yaşadığı serüveni anlattı. İsviçre’de katıldığı kampta iklim grevlerini başlatan 16 yaşındaki Greta Thunberg ile tanıştığını anlatan Sarrafoğlu, “Harekete başladığımda iki hayalim vardı: Biri iklim krizini düzeltmek diğeri ise Greta Thunberg’le tanışmak. Bir tanesi gerçekleşti” dedi.

Aylardır çağrısı yapılan Küresel İklim Grevi bugün dünya ile birlikte Türkiye’de de binlerce iklim aktivistinin toplanmasıyla gerçekleşecek. Türkiye’de İstanbul, İzmir, Muğla gibi 15 farklı yerde yapılacak eylemlerde genç aktivistler ‘Gezegen B yok’ cümlesini hatırlatacak ve Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi öncesi seslerini duyuracak.

20 Eylül’de başlayacak ve 27 Eylül’de sonlanacak Küresel İklim Grevi haftası boyunca 137 ülkede 4500’ün üzerinde eylem ve etkinlik düzenlenecek.

TIKLAYINIZ- Türkiye, Küresel İklim Grevi'ne hazır: İşte il il eylem programları

İstanbul’da adres Kadıköy 

İstanbul’daki etkinliklerin adresi Kadıköy olacak. 14.00’da Kadıköy İskele Meydanı’nda genç iklim aktivistlerinin grevine sivil toplum kuruluşları ve demokratik kitle örgütleri de destek verecek. Ardından 16.00’da Yoğurtçu Parkı’nda buluşulacak. Çeşitli atölyelerin, standların, performans gösterilerinin ve konuşmaların olacağı parkta 17.30’dan itibaren ise müzik grupları sahne alacak.