Diğer

Gazeteci Sinem Nazlı Demir'in kitabı “Katilimi Tanıyorum: Türkiye’de Kadın Kırımı” çıktı

09 Ocak 2024 16:46

T24 Video

Gazeteci Sinem Nazlı Demir’in, 29 kadının yaşam koşullarını ele aldığı kitabı ‘Katilimi Tanıyorum: Türkiye’de Kadın Kırımı’ isimli kitabı, A7 Kitap Yayıncılık’tan çıktı. Kadın ve çocuklara yönelik istismar ve şiddet alanında çalışan gazeteci Demir kitabını, şiddet ve istismara maruz kalmış bütün kadınlara ithafen yazdığını belirtti.

Gazeteci Demir kitabında, hayatlarını konu aldığı 29 kadınla birebir görüşmeler gerçekleştirerek, onların istismar ve şiddetle geçen yaşamını anlattı.

“Birimiz unutursa, diğeri hatırlatsın"

Demir kitabını anlatırken şu ifadeleri kullandı:

"Bu kitap, şiddete maruz kaldığı şartlar altında hapsedilmiş, hak ihlaline maruz bırakılmış ve yaşamdan zorla koparılmış tüm kadınlara ithafen yazılmıştır. Kimse unutmasın yaşananları. Birimiz unutursa, diğeri hatırlatsın…"

Sinem Nazlı Demir hakkında

Gazeteciliğe Cumhuriyet Gazetesi’nde başlayan ve kadın ile çocuklara yönelik şiddet ve istismar üzerine yoğunlaşan Sinem Nazlı Demir, ardından ANKA Haber Ajansı’nda adliye muhabirliği yaptı. Demir daha sonra da Artı TV’de kadın hakları muhabirliği yaptı. 19 yaşındayken ‘Farkına Var’ isimli derneğin kuruculuğunu yapan Gazeteci Demir,   cezaevlerinde çocuklara yönelik çalışmalarda da bulundu.