Haberler

Eski AKP’li vekil, İsrail ile ticaretin kesilmesini isteyenleri ‘şer güçler’ ilan etti: Türkiye’yi buraya çekmek istiyorlar

27 Mart 2024 10:40

T24 Video

Eski AKP Milletvekili Ali Turan, Türkiye’nin İsrail’le ticari ilişkilerin kesilmesini ‘şer güçlerin’ istediğini iddia etti. Turan, “Ticaretin kesilmesini ABD ve şer güçler de istiyor. Türkiye’yi buraya çekmek istiyorlar. Gerekirse ilişkiler de kesilir ticaret de durur” dedi.

TV 100 kanalında yayınlanan Kübra Par'la Farklı Açılar programının 23 Mart tarihli yayınına konuk olan AKP’li eski vekil Turan’ın ‘şer güçler’ olarak adlandırdığı bir grup ülkenin, Türkiye’yi hedef aldığını öne sürdü.

Ali  Turan “Bakın, burada İsrail'de yıllardan beri gelen bir ticaret var, bu ticarette Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye'deki sağduyulu insanların kırmızı nokta çizgisi neydi? Filistin ve Gazze. Oradaki insanların…  Mescidi Aksa bizim ilk kıblemiz. Bu konuda Ukrayna'dan bir şey çıkmayınca, bu şeyi gündeme getirdiler, İsrail, Filistin meselesini gündeme getirdiler. Burada Türkiye'yi bu işin içine çekmek için Amerikası da, Avrupa'sı da, Orta doğusu da o şer güçler de hepsi buna İran da dahil; bunu Türkiye'yi oraya çekmek istediler. Aynen Mustafa Bey'in söylediği gibi diyor ki Türkiye'yle, İsrail'le irtibatı kesin. İlişkileri kesin. Gerekirse ilişkiler de kesilir, gerekirse ticaret de durur. Ama bugün Türkiye İsrail'e karşı tek devlet olarak, devlet başkanı olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, devlet olarak da Türkiye Cumhuriyeti Devleti şu anda en açık, bariz taraf” dedi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Turan’ın bu sözlerini “Ne yapıyor?” diye keserek tepki gösterdi. Turan ise “Biz daha ne yapacağız? Daha ne yapacaktık? Daha ne yapacağız” diye karşılık verdi. Tartışmanın devamında CHP’li Adıgüzel, “Orada, onun gönderdiği (Türkiye) malzemelerle de İsrail Filistin'e saldırıyor, saldırıyor. Ne anlatıyorsun” dedi. Turan ise buna karşılık “Ya bırak ya bunu” derken tartışmaya İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu da katılarak “Gerekirse ilişkileri keseriz değil mi? Mesela 13 bin çocuk ölmüş gerekmiyor mu?” dedi; CHP’li Adıgüzel ise AKP’li Turan’a tepkisini  “Yetmiyor!” diyerek gösterdi.