Haberler

Erkan Baş'ın 22 yıl önce Nazım Hikmet'i savunduğu görüntüleri gündem oldu

19 Mayıs 2023 11:50

T24 Video

Tiyatrocu Nedim Saban, 2001 yılında Kanal 'da yayınlanan Dr. Stress programında Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın Nazım Hikmet’in mezarının Türkiye’ye taşınmasını ve vatandaşlıktan çıkartılması tartışmasındaki konuşmasını sosyal medya hesabından paylaştı. Erkan Baş'ın 22 yıl önceki hali ve konuşması dikkat çekti.

Tiyatrocu Nedim Saban, 1993 ile 2006 yılları arasında çeşitli televizyon kanallarında Dr. Stress programını hazırlayıp sunmuştu. Daha sonra pandemi döneminde Instagram Isınma Turları başlığıyla yeniden başlatmıştı.

Nedim Saban, sosyal medyada yayınladığı eski program videosunu paylaştı. Erkan Baş’ın Nâzım’ı anlattığı gençlik halinin görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

Saban, 2001 yılında “Nâzım Hikmet Vatandaşlığa Dönsün mü” tartışmasını başlatmış, Nâzım’ı Sovyetler’e götüren Refik Erduran, Yıldız Sertel ve dönemin MHP Milletvekili Mehmet Gül’ün stüdyo konuğu olduğu programda, Tarık Akan ve Müjdat Gezen’i de yayına bağlamıştı. Farklı düşüncelere sahip gençlerin düşüncelerini dile getirdiği yayında, Erkan Baş konuşmasıyla dikkati çekmişti. Buradan izleyebilirsiniz...

Ardından Nedim Saban ile Erkan Baş İleri TV’nin işbirliğiyle 20 yıl sonra tekrar Nâzım Hikmet’in konuşulacağı bir programda bir araya gelmiş ve eski programların görüntüleri üzerinden yeniden Nâzım Hikmet'i konuşmuşlardı. Buradan izleyebilirsiniz...

"Nazım Hikmet konusunda konuşan bu genci tanıdınız mı?"

Nedim Saban sosyal medyadaki paylaşımına şu notu yazdı:

"TİP'in milletvekilleri şu an Babala TV'de Mevzular Açık Mikrofon‘da konuşuyor. Peki 2001’de Kanal 6’da Dr. Stress programında Nazım Hikmet konusunda konuşan bu genci tanıdınız mı? Hiç değişmediğine inanıyorum, ilkesel olarak .

Nazım Hikmet Vatandaşlıktan Nasıl Çıkartıldı? 2001 yılında Nazım Hikmet’in mezarının Türkiye’ye taşınmasını televizyonda, ana akım medyada konuşmuştuk. Dr. Stress programına Tarık Akan ( VTR) , Müjdat Gezen (telefon) ve stüdyo konuklarımız Yıldız Sertel, Refik Erduran, Mehmet Gül, Erkan Baş, Irmak Zileli’nin yanısıra farklı görüşlere sahip olan gençler katılmıştı. Ölüm yıldönümünde büyük ozanımızı bu kısa videolarla anıyoruz. Programın tamamı Youtube TVKare kanalında, link profilde."

Dr. Stress nedir?

Özel televizyon talk showlarının ilkerinden olan Dr. Stress, canlı yayında herkesi konuşturan, her düşünceye eşit ağırlık ve söz hakkı veren ve televizyonculuğumuzda pek çok tabunun ilk kez özgürce masaya yatırıldığı program olarak tarihe geçmişti. Artık televizyon klasikleri arasına giren Dr. Stress'in 1990'larda ele aldığı konularsa halen güncelliğini koruyor. Ayrıca, Nedim Saban 2020 pandemi döneminde Dr. Stress instagram canlı yayınları yapmıştır.