Haberler

Eren Bülbül'ün annesinden HDP binası önünde eylem yapan annelere destek: Başka anneler ağlamasın

19 Eylül 2019 17:08

Trabzon'un Maçka ilçesinde, 2 yıl önce PKK'lıların açtığı ateşle şehit edilen Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül, Diyarbakır'da kayıp çocuklarının bulunması için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan annelere destek verdi. Bülbül, "Orada olan analara, babalara, amcalara, dayılara ve kardeşlere mevlam sabırlar versin. Maalesef ben Eren'imi kaybettim. Ben kavuşamadım, onlar çocuklarına kavuşsun. Analar ağlamasın isterim" dedi.

Oturma eylemindeki annelerin bir an önce çocuklarına kavuşmasını temenni ettiğini söyleyen Ayşe Bülbül, “Oradaki analarla, babalarla yüreğimdeki acıyı paylaşmak isterim. Yanlarında olmayı çok isterim. Gidemediğim için çok üzgünüm. Beni telefonla arayıp, 'Seni Diyarbakır’daki ailelerin yanına getirelim' dediler. Ben de gidip sesimi duyurmak isterdim. İllâki benim yavrumu vuranlar, beni duyar da pişmanlık yaşardı. 'O ana, hâlâ ağlıyor' derlerdi" diye konuştu.

11 Ağustos 2017'de Maçka ilçesinde, PKK'lıların erzak çaldığını ihbar edip, girdikleri evi gösteren Eren Bülbül, PKK'nın açtığı ateş sonucu Jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte şehit olmuştu.