Haberler

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun reklam filmine yapılan montajı gerçek gibi anlattı

12 Mayıs 2023 09:31

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gençlerin sorularını cevapladı. Daha önce İstanbul mitinginde de izlettirdiği montaj videoyu yeniden gösterdi. Erdoğan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun reklam filmine montajla PKK lideri Murat Karayılan'ın eklenmiş halini gerçek gibi anlattı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala Erdoğan, seçim çalışmalarına devam ediyor. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gençlerle bir araya geldi.

Montajlı görüntüyü gerçek gibi gösterdi

Erdoğan, daha önce Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlediği Büyük İstanbul Mitingi’nde gösterdiği montajlı videoyu, yeniden anlattı.

Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs seçimleriyle ilgili reklam filmine, PKK lideri Murat Karayılan’ın montajlanmış görüntüsünü, CHP’nin gerçek seçim kampanyası filmi gibi gösterdi.

Erdoğan, "Kılıçdaroğlu arkasına terör örgütünün başındaki adamı alıyor 'haydi' diyor o da 'haydi' diyor" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından gençlere seslendi. Kılıçdaroğlu, "Gençlere sesleniyorum. Utanmadan montajlı içeriklerle sizlere kara propaganda yapan biri var. Eşik işte buradadır. Halep oradaysa arşın buradadır" dedi.