Haberler

Erdoğan'ın dönemin BDP partisini savunarak MHP'yi suçladığı sözler tekrar gündem oldu

02 Nisan 2023 13:02

2013 yılının şubat ayında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, yıllar önce BDP’li (günümüz ismiyle HDP) vekillerin Samsun ilinde protesto edilmesiyle ilgili söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu. 

Erdoğan gündem olan o konuşmada MHP'ye yönelik şunları söylemişti:

Beğenirsin beğenmezsin, bu gelenler (BDP’li milletvekilleri) bu ülkenin seçilmiş milletvekilleridir… Yapacakları toplantı yasalar içinde olduğu sürece saygı duymak zorundasın. Bunların ruh kökünde bu tür toplantılara saygı yoktur, saygısızlık vardır. Ülkenin huzursuzluğunda bunların yeri vardır. MHP budur, kafa yapısı budur. Bunu engelleyerek huzur değil, huzursuzluk getiriyorsun… MHP ülkenin huzurunu bozuyor… Bundan sonra da ne Hakkari'ye ne Van'a gidebilirsin. Sadece Ankara'dan konuşursun. Sivas'ın ötesine geç görelim seni. 

Erdoğan grup toplantısında MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye yönelik de şunları söylemişti: 

"Bunu özellikle etnik milliyetçilik yapan genel başkanlara ithaf ediyorum. Biz yola çıkarken, bizim üç kırmızı çizgimiz var dedik. Biz, etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşılıyız dedik. Biz Kürt milliyetçiliğini de, Laz milliyetçiliğini de, Türk milliyetçiliğini de ayağımızın altına alıyoruz. Çünkü değerler silsilesi içinde böyle ırki bir milliyetçilik yoktur. Bu şeytandandır.

Sayın Bahçeli, bu konuşmayı beğenmemiş. zaten sen beğenmeyesin diye bu konuşmayı yaptım. Ayırt etmeksizin kucaklıyoruz, yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Midyat'ta bu konuşmayı yaptığımızda, Midyat o heyecanı bizimle paylaştı. Coşkuyla da bizi uğurladı. Oradan Kızıltepe'ye geldik. Bu süreç içinde Bahçeli utanmadan İmralı'yla işbirliği tutan bir parti gibi göstermeye çalışıyorlar. "