Haberler

Erdoğan: Çatışma devam etmiyor, 120 saat boyunca güçlerimiz bölgeyi terk etmeyecek

Cumhurbaşkanı, ABD ile varılan ateşkes anlaşmasından beri ilk kez konuştu

18 Ekim 2019 14:04

ABD ile varılan ateşkes anlaşmasından sonra ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgede çatışmaların sürdüğü iddialarıyla ilgili ilk kez konuştu ve "Bunların hepsi dezenformasyon" dedi.

Cumhurbaşkanı, Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin olarak şunları söyledi:

"Önce ikili görüşme olarak Pence ile yaptık. Sonra daha kapsamlı bir heyetler arası görüşme gerçekleştirdik. Ve sonucunda 13 maddelik ortak bildiriyi dünya kamuoyuna açıklamış olduk. Şu andan itibaren 120 saatlik bir süreç işliyor. Malum terör örgütünün bu bölgeyi, özellikle de belirlediğimiz güvenli bölgeyi terk etmesi söz konusu. Şu anda dünkü görüşmelerimizde 120 saat içerisinde buraların boşaltılacağı konusunda mutabık kaldık. Sürekli irtibat halinde olacağız, heyetlerimizin görüşmesi devam edecek. Putin ile ayrıca bir görüşme olacak. Bu görüşmeyi de bu sürecin ayrı bir unsuru olarak kabule diyorum. Bölgeye de barışı Barış Pınarı ile getirmiş oluruz İnşallah."

"Bizim şu anda güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek. Kalacaklar ki gerçekten bu terör örgütü alanı terk ediyor mu etmiyor mu göreceğiz. "

"Çatışma söz konusu değil. Bunların hepsi dezenformasyondur. Kulak asmayalım. Şu anda attığımız adımı güçlendirelim. "