Haberler

Emin Çapa'dan TOGG yorumu: Motor Alman, batarya Çin, şasisi İngiliz, tasarımı İtalyan, çok iyi çok başarılı

29 Ekim 2022 13:41

Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın konuğu olan gazeteci Emin Çapa, Türkiye'nin 'yerli ve milli' otomobili TOGG'la ilgili "Motoru Alman Bosch, bataryası Çinli Siro, entegrasyonu Alman Edag, şasi sistemini İngiliz Mira, tasarımı İtalyan Prinfarina yapıyor" dedi.

Ayşenur Arslan'ın Halk TV'deki programı Medya Mahallesi'nde Emin Çapa Türkiye’de yerli sermaye ile oluşturulan otomobil markası TOGG’a ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından üretim yapılacak Bursa Gemlik’teki tesisin açılışı yapılacak. Üretilecek ilk otomobillerin önümüzdeki yıl yollarda olması bekleniyor.

'Yerli ve milli' otomobil TOGG'un bataryasının, motorunun, entegrasyon sisteminin farklı yabancı markalardan aldığını ifade ederek şunları söyledi:

"Yaptığımız her işi şöyle değerlendirmemiz lazım; bundan ne kadar fayda elde ediyor. Bakın kâr demedim, fayda elde ediyorum? Başka bir yere yatırsaydım daha büyük fayda elde eder miydim? diye bakmak lazım. TOGG'un motoru Bosch Alman, bataryası Çinli Siro oradan gelecek. Araç entegrasyonunu Alman Edag tarafından yapılacak. Şasi sistemini İngiliz Mira'dan alıyor, tasarımını da İtalyan Prinfarina yaptı."

"Çok iyi, başarılı, yerli ve milli"

Ayşenur Arslan Çapa'nın söylediklerini baştan anlatmasını istedi. Çapa şunları söyledi:

"Motor Alman, Batarya Çin, aracın parçalarının birbiriyle konuşmasını sağlayan sistem Alman, şasisi İngiliz, tasarımı da İtalyanlar tarafından tasarlandı."

Ayşenur Arslan Çapa'nın sözlerine "Güzel" diyerek karşılık verdi. Çapa da "Çok iyi, çok başarılı, yerli ve milli. Gayet başarılı" dedi.