Haberler

Emekliler taleplerini açıkladı: "Sayıları 13 milyonu aşan emekliler için yaşam bir işkenceye dönüştü"

"Emeklilerin yaşamı ve geleceği açısından büyük bir üzüntü ve kaygı duymaktayız"

08 Ağustos 2022 17:22

Tüm Emekliler Eşgüdüm Kurulu öncülüğünde bir araya gelen emekliler, taleplerini dile getirdi. Promosyon tutarının azami ölçülere çekilmesini ve her yıl düzenli olarak en az enflasyon oranında artırılmasını talep eden emekliler, ocak ayı gelmeden aylıklarında iyileştirilme yapılmasını ve sendikal haklarının da güvence altına alınmasını istedi. Ortak basın açıklamasını okuyan Tüm Emekliler Eşgüdüm Kurulu Dönem Sözcüsü İsmail Tutoğlu, "Sayıları 13 milyonu aşan biz emekliler için yaşam artık bir işkenceye dönmüş bulunmaktadır" dedi.

İstanbul Bakırköy’deki Tüm Emekliler Eşgüdüm Kurulu çatısı altında bugün bir araya gelen emekliler, enflasyon karşısında eriyen emekli aylıkları ve promosyonlarla ilgili ortak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, Bağımsız Emekliler Grubu, Bağımsız Emekliler Platformu, Birleşik Emekliler Platformu, Birlik Dayanışmacı Emekliler, Çağdaş Emekliler Gurubu, Emekliler Birleşin Grubu, Emekliler Grubu, Emekliler Birleşiyor Platformu (EBP), Emekli Demokrat Öğretmenler Grubu, Emeklerin Sesi Gurubu, Emekliler Türkiye Meclisi, Tüm Emekliler Bileşim Platformu, Tüm Emekliler Dayanışma Ağı (TEDA), Türkiye Emekliler Platformu (TEP), Tüm Sivil Emekliler Derneği katıldı.

Ortak basın açıklamasını okuyan Tüm Emekliler Eşgüdüm Kurulu Dönem Sözcüsü İsmail Tutoğlu,

Ülkemiz ekonomisinde var olan olumsuz gidiş; işçi, memur ve esnaf emeklileri olarak bizlerin yaşam koşullarını her geçen gün daha da zorlaştırmaktadır. Halkımızın, özellikle de emeği ile geçinen çalışanların ve biz emeklilerin yaşamı ve geleceği açısından büyük bir üzüntü ve kaygı duymaktayız. Büyük bir inatla sürdürülen ve iktisat biliminin gerçeklerinden uzak bu ekonomik düzensizliğin yarattığı yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında açlık sınırının altında kalan emeklilik maaşları, sayıları 13 milyonu aşan biz emekliler için yaşam artık bir işkenceye dönmüş bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.