Haberler

Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan taklidi, AKP'li Şenel Yediyıldız'a gönderme

29 Ocak 2023 12:14

T24 Video Haber

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik Valisi'ni azarlayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taklidini yaptı. İmamoğlu, Erdoğan'ı "Kime fırça atıyorsunuz ki yani devletimizin valisi. 'Devletimizi küçültmeyin. Devletimizin makam sahibi, makamlarını aşağı çekmeyin. Kızacaksanız, orada atadığınız siyasi bir iki kişiye kızabilirsiniz. Her şeyi bilen arkadaşlarınız var; seçimlerde hüngür hüngür ağlayan, iftira atan, kilometreleri karıştıran" diyerek eleştirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yapılacak ‘Kurtuluş Savaşı Anı Evi ve Seyir Terası’ projesinin temel atma törenine katıldı. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün Bilecik'te katıldığı açılış töreninde Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya'yı azarlamasını taklit etti. AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'a gönderme yaptı.

Erdoğan, Kızılkaya ile olan diyaloğunda "Ben sana Söğüt- Bozüyük arasını sormuyorum. Şu anda sıkıntılı bozuk olan yer neresi Vali Bey? Sen bana başka şeyler anlatıyorsun!" demişti.

"Kızacaksanız, orada atadığınız siyasi bir iki kişiye kızabilirsiniz"

İmamoğlu Erdoğan'ın bu sözlerini "... Zaten öyle tasarladığınızı biliyorum. Vatandaşlarımızın huzurunda gözlerinizin içine baka baka sizinle sadece teyitleşiyorum. Biz çalışma arkadaşlarımla böyle anlaşıyoruz. Göz göze anlaşıp bir birimize nezaketle sesleniyoruz. Öyle aşağı bakıp "Konuş bakayım, sen öyle de böyle de" demiyoruz. Gözlerinin içine bakıyorum. Onların da benim de gözümün içi gülüyor. Bir de kime fırça atıyorsunuz ki yani devletimizin valisi. '2 kilometre böyle yapmayın olmaz', devletimizi küçültmeyin. Devletimizin makam sahibi, makamlarını aşağı çekmeyin. Kızacaksanız, orada atadığınız siyasi bir iki kişiye kızabilirsiniz. Her şeyi bilen arkadaşlarınız var; seçimlerde hüngür hüngür ağlayan, iftira atan, kilometreleri karıştıran" diyerek eleştirdi.

İmamoğlu da konuşma yaptığı sırada salondaki vatandaşlar "Tayyip ağabeyin ayakkabısını yalamamız lazım" diyen AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'ın sözlerini hatırlattı. İmamoğlu, da "Onu tariflerken bile diyemem. Ayakkabı deyince aklımıza çok şey geliyor" dedi ve 17-25 Aralık'ta ayakkabı kutularında bulunan paralara gönderme yaptı.

FOTO GALERİ | Sosyal medyada gündem oldu: “Bilecik’ten o kadar haberimiz yok ki belediye başkanı Targeryan’mış”

TIKLAYIN | Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya'yı azarladı

TIKLAYIN - AKP'li Şenel Yediyıldız: Tayyip ağabeye ihaneti bırak, sırtımızda taşıyıp ayakkabısını elimizle yalamamız lazım