Haberler

Ekrem İmamoğlu: Göztepe-Ataşehir metro hattı için 6 aydır Hazine onayı bekliyoruz

05 Temmuz 2022 00:46

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımına 18 Ağustos 2021’de başladıkları, 200 bin vatandaşın trafik çilesini sonlandıracak Ümraniye Küçüksu Caddesi - Çamlık TEM bağlantı yolunu hizmete açtı. AKP'li Ümraniye Belediye Başkanıyla görüşmeleri sırasında oradaki hassasiyeti fark ederek hemen projeyi hayata geçirdiklerini anlatan İmamoğlu, "Göztepe-Ataşehir metro hattı projemizde ne yazık ki Hazine onay sürecinde bekleyen, 6 aydır bekleyen bir kredi onayımız var. Kaynağını bulup, hemen yola çıktığımız metro hatlarımızdan birisi oldu. Ve bu metro hattının Finanskent’le birlikte açılabilmesi için de yoğun bir çaba içerisindeyiz. Yani tam gaz devam ediyoruz. Kesintiye uğratmadık ama 6 ay niye beklesin?” dedi.

İBB, yapımına 18 Ağustos 2021’de başladığı Ümraniye Küçüksu Caddesi- Çamlık TEM bağlantı yolu inşaatını, 1 yıl dolmadan tamamladı. Ümraniye, Beykoz ve Üsküdar’da yaşayan yaklaşık 200 bin vatandaş ile transit geçiş yapan sürücülere hizmet verecek hat için gerçekleştirilen açılış törenine Ekrem İmamoğlu ile Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın katıldı.

İmamoğlu şöyle konuştu:

"Beykoz’un Yenimahalle, Göksu mahalleleri, Ümraniye’nin Hekimbaşı Topağaç, Dumlupınar, İnkılap, Elmalıkent, Kazım Karabekir mahalleleri ile Üsküdar'ın Kandilli, Küçüksu, Bahçelievler, Yavuztürk mahallelerinin açılışını yapacağımız yol ve kavşaktan vatandaşlarımız pozitif olarak etkilenecek. Bahsettiğimiz işte bu diyalog ve dayanışmanın sonucu neredeyse 200 bin İstanbullunun yaşamını kolaylaştıracak bir işi başarmış olduk. Her ilçemizin olduğu gibi, Ümraniye de İstanbul'umuzun en önemli ilçelerinden bir tanesi. Başkanımızın ifade ettiği gibi kendi içerisinde başta TEM otoyolu olmak üzere kavşakları, ulaşım aksları ve kendi içindeki önemli merkezlerden ötürü de birtakım yatırımlara acilen ihtiyacı var. Tabii Finanskent önemli bir mesele. Çok büyük bir inşaat alanı. 100 bine yakın çalışandan bahsediliyor. Buradaki süreç, bizim geldiğimizde ilk ele aldığımız metro hatlarımızdan birisi oldu. Durmuştu ve kaynağı yoktu. Kaynağını bulup, hemen yola çıktığımız metro hatlarımızdan birisi oldu.

"Bir onay niye 6 ay beklesin?"

Halihazırda finansmanın bir bölümünü almış olduğumuz bu projemizde, ne yazık ki Hazine onay sürecinde bekleyen, 6 aydır bekleyen bir kredi onayımız var. Yani tam gaz devam ediyoruz biz. Kesintiye uğratmadık ama 6 ay niye beklesin? Hazırda bir kredimiz var, alacağız. Metrolar, başka türlü bitmez. Göztepe- Ataşehir - Ümraniye metro hattında bunu verip, daha ferahlatıp yola devam edeceğiz. O bakımdan. Meclis’ten oy birliğiyle çıkmış bir karar bu. Bu onay süreçlerinin de bir an önce halledilir olması, bizim bu işlerimizin kesintiye uğramadan, sonuçlanması anlamına geliyor ki dediğiniz gibi; hayati bir haktır. Birçok kurumun Ankara'daki genel merkezlerin Finanskent’e taşınması kararı alındı. Çok önemli. Oranın araçla, servisle taşınması mümkün değil. Bu bağlamda, bu tür olayların da gecikmemesini özenle istirham ediyoruz. Hep beraber çalışırsak, birlikte başarmanın keyfine varırız. Birbirimizin elini kaldırmak, hepimiz için bir gurur vesilesidir. Bu milletin seçtiği ve yetki verdiği her arkadaşımızın özeni, gayreti değerlidir. Bizim için de onların yeri değerlidir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." (ANKA)