Haberler

Estetik dolgudan sonra dudağını kaybetti; doktorların KBB uzmanı olduğunu sonradan öğrendi

16 Aralık 2019 12:34

Antalya'da estetik operasyon geçiren Songül Uzunoğlu, 4 operasyon sonrasında alt dudağını kaybetti ve ağız içi dokularında çürüme meydana geldi. Doktorlarının estetik cerrah değil KBB uzmanı olduğunu sonradan öğrenen kadın, kendisine hatalı uygulamalar yapıldığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı'na şikâyetçi oldu.

Aşçılık yapan Uzunoğlu, gözaltı torbaları gerekçesiyle bir güzellik ve estetik merkezine gitti. Uzunoğlu'na, göbek bölgesinden alınan yağın, yüz bölgesinin dolgusunda kullanılacağı, operasyonun uzun süre kalıcı, ekonomik ve 2 yıl garantili olduğu söylendi. Mart ayı başında ilk operasyonu yapılan Uzunoğlu, operasyon için 5 bin 500 lira ödedi.

Uzunoğlu, dolgunun kısa süre sonra yok olduğu gerekçesiyle, nisan ayında ikinci kez aynı operasyonu oldu. Uzunoğlu, doktorların 'alt dudak dolgusu' için de tavsiye de bulunduklarını ve kabul ettiğini söyledi.

İkinci operasyondan da istediği sonucu alamayan kadın, mayıs ayında üçüncü kez estetik operasyon oldu. Bu kez hem yanaklarına hem de alt dudağına dolgu yapıldı. 

Yapılan tüm işlemler için estetik merkezine 7 bin 500 lira ödeyen Uzunoğlu'nun yüzüne ve dudağına yapılan uygulama kısa süre sonra eridi. Estetik merkezine giderek memnun olmadığını söyleyen ve tepki gösteren kadına kasım ayında 3. operasyon uygulanması önerildi.  

18 Kasım'da Uzunoğlu'nun göbek bölgesinden alınan yağ dokusu yüzüne 4'üncü kez, alt dudağına 2'nci kez uygulandı. Son operasyondan sonra uyandığında çene altında morluklar olduğunu gören Uzunoğlu, nedenini sorduğunda, anestezinin etkisinden kaynaklandığı ve geçeceği söylendi. 

Alt dudağı çürüdü

Taburcu edildikten 3 gün sonra yanağındaki dolgular yok olan Uzunoğlu, alt dudağındaki yoğun ağrı nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi acil servisine başvurdu. Yapılan muayenede, kadının alt dudağında siyahlaşma ve çürüme tespit edildi.

Estetik merkezine durumu anlatmak için giden kadın daha sonra estetik merkezinin önerisiyle bir tıp merkezine gitti. Buradaki doktordan da alt dudağında bulunan 4 ana damarın uygulama sırasında tıkandığını öğrenen Uzunoğlu, "Bu bölgeye kan gitmediği için doku ölümü başlamış. Beni bunca zamandır 'normal' deyip eve göndermişler. Doktor damarları açmak için operasyon yapacağını söyledi. Ben de çaresiz kabul ettim. 2 gün boyunca sabah ve akşam ozon tedavisi uygulandı. Alt dudağım taş gibiydi, hiç kımıldamıyordu, uyuşuktu. Bu işlem de belgelendirilmedi" diye konuştu.

Estetik operasyonunu yapan doktor E.D.'nin de kendisini hiç bilgilendirmediğini kaydeden Uzunoğlu, "Görüşmeye gittiğim E.D'ye, 'Damarlarım tıkanmış, doku ölümü başlamış' dedim. O da, 'Cerrahi komplikasyon binde bir olabilecek ihtimal' dedi ve yeni bir tedavi yönetimi önerdi. Bu arada alt dudağım çürüdü, düştü, ölü dudak temizlendi. Şu an dudağım yok. Ölü doku ağzımın içine yayılmış, diş etlerime kadar ilerlemiş. Sıvıları ağzıma dökerek beslenebiliyorum. Neticede dudağım gitti" dedi.

Uygulamayı yapan doktor KBB uzmanı

Kendisine müdahale eden hekimlerin plastik cerrah olmadığını sonradan öğrendiğini belirten Songül Uzunoğlu, şöyle dedi:

"Bugüne kadar bana hep kulak-burun- boğaz (KBB) doktorları müdahale etmiş. Bana reçete yazdılar. İlaçları almaya gittiğimde eczanenede 'KBB doktorunun bu ilaçları yazmaya yetkisi yok' dendiğinde öğrendim. Daha önceki operasyonlarda bana hiç reçete de yazmadı, telafi dolgusunda ilaç reçete ettiler. Adli Tıp'tan rapor almak istedim, orada E.D.'nin KBB uzmanı olduğu netleşti."

Konuyla ilgili adli sürecin de başladığını kaydeden Uzunoğlu, "Estetik merkezi yetkilileri ve operasyonu yapan ekip hakkında Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundum. Şikayetçiyim, dudağımı kaybettim. Amacım sadece göz altlarıma müdahale edilmesiydi. Bu serüven dudağıma kadar geldi. Operasyonlar 4 kez tekrarlandı. 2 yıl garanti vermişlerdi. Sonuçta sağlığımdan oldum" dedi.