Magazin

Konuşma yetisini kaybettiği iddia edilen oyuncu Peker Açıkalın: Yalan yanlış haberlere inanmayın, sağlığım yerinde

23 Ağustos 2024 14:12

T24 Video

Sağlığının kötü olduğu yönünde haberler çıkan ünlü oyuncu Peker Açıkalın, doktoruyla birlikte kameraların karşısına geçti. Açıklalın “Yalan yanlış haberlere inanmayın, sağlığım yerinde” dedi.

Gözlerden uzak bir yaşam süren oyuncu Peker Açıkalın'ın beyin kanaması geçirerek konuşma yetisini kaybettiği iddia edilmişti. Ünlü oyuncunun doktoru Serdar Demir, bu iddialara yanıt olması için Açıkalın’la çektikleri videoyu sosyal medya hesabından "Son dönemlerde sevilen sanatçı Peker Açıkalın’ın sağlığı ile ilgili haberlere açıklık kazandırmak amacıyla bu videoyu yayımlıyorum" notuyla paylaştı.

Sevilen oyuncunun konuşma yetisini kaybettiği, bir dizi ameliyat geçireceği ileri sürülen Açıkalın’ın merak konusu olan sağlık durumuna ilişkin eşi Çiğdem Açıkalın, magazin gazetecisi Onur Akay'a yaptığı açıklamada, "Yalan haber. Peker dört ay önce operasyon geçirdi. Şu an konuşması iyi" demişti.

Çıkan haberler nedeniyle hayranlarını üzen 61 yaşındaki Peker Açıkalın, doktoruyla birlikte kamera karşısına geçerek sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Açıkalın, "Yazılan yanlış haberlere inanmayın, sağlığım yerinde. Konuşmamda ve yürümemde bir sakatlık yok" ifadelerini kullanırken; doktoru ise "Peker Bey her zamanki gibi sağlıklı, esprilerine devam ediyor. Böyle de devam edecektir inşallah" dedi.

Avrupa Yakası’ndaki ‘Gaffur’ karakteriyle ününe ün katan oyuncu 2011 yılında geçirdiği kalp krizi nedeniyle ölümden dönmüştü. Komedi filmlerinin aranan ismi Peker Açıkalın, Maskeli Beşler serisinin yanı sıra 'Çiçek Taksi', 'Tatlı Kaçıklar', 'Ekmek Teknesi', 'Avrupa Yakası' ve 'Yahşi Cazibe’ gibi pek çok dizide rol adlı.